Stichting Vier het Leven

Vier het Leven biedt betekenisvolle ontmoetingen aan ouderen die ook op hoge leeftijd het leven willen vieren.

Hoe fijn is het om iets leuks in het vooruitzicht te hebben, samen uit te kunnen en op mooie belevenissen terug te kunnen kijken? Met ruim 1600 enthousiast betrokken vrijwilligers begeleidt Vier het Leven al 17 jaar ouderen - in de leeftijd vanaf 65 jaar – naar film-, concert-, museum- en theatervoorstellingen en draagt zo bij aan plezierig en waardig oud worden.

Voor veel ouderen is erop uit gaan niet vanzelfsprekend. Zij kunnen, durven of willen liever niet alleen op stap of hebben ondersteuning nodig en passend vervoer. Vier het Leven neemt elke drempel weg die ouderen ervan weerhoudt de deur uit te gaan. Zo draagt de organisatie bij aan inclusie, positieve gezondheid en vermindert hiermee gevoelens van eenzaamheid

Bijna 900.000 mensen boven de 65 jaar voelen zich eenzaam. Deze groep kwetsbare en geïsoleerde ouderen neemt de komende jaren sterk toe, naar verwachting tot ruim één miljoen mensen in 2025. Vier het Leven begeleidt deze ouderen - in de leeftijd vanaf 65 jaar - naar film-, concert-, museum- en theatervoorstellingen. De stichting neemt de drempels weg die ouderen ervan weerhouden om de deur uit te gaan.

Gezellig uitje met Vier het Leven

Met behulp van maar liefst 1.900 vrijwilligers genieten momenteel 30.000 ouderen in meer dan 280 gemeenten van een gezellig uitje. Ze zijn even in een andere omgeving en doen nieuwe waardevolle contacten op. Stichting Vier het Leven wil in de nabije toekomst nog meer ouderen kunnen laten genieten van culturele activiteiten.

Stichting Vier het Leven
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 68.573,-

Speel mee en steun Stichting Vier het Leven

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen