Goede doelen VriendenLoterij

Maak kennis met onze goede doelen, organisaties die mensen met onvoldoende middelen en mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Benieuwd of úw organisatie in aanmerking komt voor een bijdrage van de VriendenLoterij? Klik hier voor meer informatie.

Aidsfonds

Wist u dat er iedere dag 2575 mensen sterven aan de gevolgen van aids? En dat aids de belangrijkste doodsoorzaak is van jonge vrouwen? Levensreddende hiv-medicijnen bestaan, maar meer dan 15 miljoen mensen met hiv krijgen die niet. Dat is toch onacceptabel? Daarom werkt Aidsfonds aan een wereld waar geen mensen meer sterven aan aids.

Lees meer

Alzheimer Nederland

Alzheimer komt steeds dichterbij. Ieder uur komen er drie patiënten bij. Alzheimer Nederland zet zich al sinds 1984 in voor een betere toekomst voor mensen met dementie en hun omgeving.

Lees meer

Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam

Dankzij intensieve samenwerking tussen artsen en onderzoekers biedt het Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam kankerzorg op topniveau en bereikt het baanbrekende onderzoeksresultaten. De oncologiepoli in het ziekenhuis is mede opgezet dankzij De-Grootste-Bingo-Ooit-campagne van de VriendenLoterij in 2007.

Lees meer

Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation zet zich sinds 2006 in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door hen in beweging te brengen.

Lees meer

CliniClowns

CliniClowns zet zich in voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en voor mensen met dementie. Met spel en humor zorgen professionele CliniClowns voor afleiding en plezier. Ze maken contact met het positieve en gezonde in iemand. Zorgen, angst en stress verdwijnen naar de achtergrond. Zo draagt CliniClowns bij aan menslievende zorg. Dat kan dankzij nauwe samenwerking met de zorg en de talloze supporters die ons met geld, tijd en kennis steunen.

Lees meer

De Zonnebloem

Een lichamelijke beperking hoeft nooit een belemmering te zijn. De Zonnebloem wil dat iedereen volop van het leven kan genieten, ook mensen met een lichamelijke beperking. Voor deze mensen zet de Zonnebloem zich in.

Lees meer

  • ...

VriendenFonds: hartenwensen in vervulling

Het VriendenFonds van de VriendenLoterij laat hartenwensen in vervulling gaan. Nederlanders - jong of oud - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken of die zich inzetten voor de samenleving, worden in het zonnetje gezet. Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten.

Lees meer