Over

Op initiatief van Humanitas is in 1989 de VriendenLoterij opgericht. Samen met de Nationale Postcode Loterij valt de loterij onder de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Tot september 2021 viel ook de BankGiro Loterij hieronder. Sinds 16 augustus 2021 hebben de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij hun krachten gebundeld onder de naam VriendenLoterij.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties die dagelijks geluk van anderen mogelijk willen maken. Dit zijn organisaties die zich inzetten voor cultuur, sport en welzijn. Bijvoorbeeld de musea en monumenten bij u in de buurt of uw plaatselijke sportvereniging. Wij werven fondsen voor onze goede doelen en culturele partners en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij.

Meer over de VriendenLoterij

Over de VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij

De VriendenLoterij is met de Nationale Postcode Loterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Over Goede Doelen Loterijen