Veelgestelde vragen over de VIP-KAART

Hoe vaak kan ik de VIP-KAART gebruiken?

U kunt de kaart zo vaak gebruiken als u wilt, met een maximum van één gebruik per dag per museum bij deelnemende musea. Bij de overige aanbieders kan dit verschillen. De kaart geeft toegang voor 1 persoon bij de deelnemende musea. Bij de overige aanbieders kan dit verschillen.

Moet de VIP-KAART geactiveerd worden voor gebruik?

Nee, de VriendenLoterij VIP-KAART kunt u direct na ontvangst gebruiken en is geldig zolang u meespeelt.

Kan ik een extra VIP-KAART aanvragen?

Speelt u met meerdere loten mee? Dan kunt u een extra VIP-KAART aanvragen. U heeft namelijk per lot recht op één VIP-KAART. U kunt dan samen met een introducé genieten van al het VIP-KAART aanbod. Die extra VIP-KAART kunt u gemakkelijk aanvragen via vriendenloterij.nl/vipkaartservice.

Ik heb twee VIP-KAARTEN met mijn naam erop. Kan iemand anders een van mijn kaarten gebruiken?

Uw VIP-KAART is persoonlijk en de VIP-KAART kunt u dus niet uitlenen. Wat u wel kan is van de 2e kaart een introducékaart maken. Dan kunt u er met een introducé samen op uit. Of u zet de tweede kaart op naam van een bekende en geeft de kaart aan deze persoon. Tip voor verjaardagen of tijdens de feestdagen. Het aanpassen van de naam en de geboortedatum doet u eenvoudig via vriendenloterij.nl/vipkaartservice.

Mijn VIP-KAART is beschadigd of kwijt. Wat moet ik doen?

Wat vervelend dat uw VIP-KAART bent verloren of stuk is. U kunt zelf gemakkelijk een vervangende kaart aanvragen. Dat doet u via vriendenloterij.nl/vipkaartservice. U ontvangt dan binnen twee weken uw nieuwe VIP-KAART per post. 

Kan ik met mijn VIP-KAART ook andere personen gratis meenemen?

De VriendenLoterij VIP-KAART geeft GRATIS toegang tot ruim 130 musea voor één persoon. En bij 25 musea heeft u met uw VIP-KAART met twee personen gratis toegang. Welke musea dit zijn , leest u hier. Soms zijn er tijdelijke acties waarbij korting of gratis toegang voor meerdere personen wordt aangeboden. Blijf onze VIP-KAART site in de gaten houden of neem een kijkje in onze VIP-KAART Voordeelgids

Wat gebeurt er met mijn VIP-KAART wanneer ik mijn deelname aan de VriendenLoterij beëindig?

Na beëindiging van de deelname wordt de kaart geblokkeerd.

Ontvangen de musea een extra bijdrage voor de VIP-KAART?

De musea ontvangen inderdaad voor ieder bezoek met de VriendenLoterij VIP-KAART een percentage van de ticketprijs. Dit is dezelfde vergoeding als die de organisatie van de Museumkaart aan musea betaalt. Dit bedrag komt bovenop de vaste bijdrage die musea ontvangen van de VriendenLoterij.

Wordt de VriendenLoterij VIP-KAART milieuvriendelijk geproduceerd?

De VriendenLoterij VIP-KAART is gemaakt van recyclebaar PVC. Van gerecycled PVC wordt granulaat gemaakt dat wordt gebruikt als grondstof voor bijvoorbeeld wegbewijzeringspaaltjes en kunststof hekjes.