Spieren voor Spieren

In Nederland hebben meer dan 20.000 kinderen een spierziekte. Dat is meer dan een uitverkocht voetbalstadion van AZ. De impact van een spierziekte op een kind, het gezin en de omgeving is enorm. Lopen, spelen, zwemmen of simpelweg een boterham smeren zijn voor veel van deze kinderen topsport.

Er zijn ongeveer 600 verschillende spierziekten en veel van deze spierziekten zijn progressief. Kinderen met een progressieve spierziekte gaan iedere dag wat verder achteruit. Er wordt blijvende schade aangericht, schade die niet meer kan worden hersteld. Hoe eerder zij gediagnosticeerd en behandeld worden, hoe beter we de schade kunnen beperken en/of voorkomen. Zodra een functie is verdwenen komt hij niet meer terug. Zolang een functie er nog is, is er hoop dat de functie met behandeling behouden blijft of minder hard achteruit gaat.

Sneller diagnose en behandelingen voor kinderen met een spierziekte
Het op tijd stellen van een diagnose kan in sommige gevallen gaan over leven en dood. En zonder behandelingen is er voor kinderen met een spierziekte vaak weinig tot geen perspectief. Vaak leven deze kinderen en hun ouders dan ook in grote onzekerheid. Altijd met de hoop dat een diagnose of behandeling voor hen op tijd komt. Deze onzekerheid gun je niemand. Er is geen tijd te verliezen. Elke dag telt. Daarom moeten kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen.

Kennis en krachten bundelen
Spieren voor Spieren gelooft dat we sneller vooruitgang kunnen boeken als alle kennis en krachten binnen het spierziekteveld gebundeld worden. Alleen op deze manier kunnen kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandelingen krijgen. Het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht is het perfecte voorbeeld van een plek in Nederland waar kennis en krachten worden gebundeld.

Spieren voor Spieren blijft processen versnellen, zodat concrete resultaten voor nu én in de toekomst geboekt kunnen worden. De volgende stap is dat zij het Spieren voor Spieren Kindercentrum gaan uitbreiden. Het liefst op meerdere plekken in Nederland. Een ambitieus doel. Maar net zoals in de topsport lukt het degene die er vol voor gaan!

Spieren voor Spieren

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2017
Ontvangen in 2019
€ 200.000
Totaal ontvangen
€ 6,8 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 1.252.439