Kasteel Hoensbroek wint de VriendenLoterij Museumprijs 2021!

2021 loopt op zijn eind: wat een bijzonder jaar!

Dankzij uw deelname hebben wij het afgelopen jaar steun kunnen bieden aan tal van organisaties die zich inzetten voor het welzijn van mensen en het behoud van onze rijke cultuur. In een vogelvlucht nemen we u mee langs een aantal hoogtepunten uit 2021. Hoogtepunten die er zonder u niet waren geweest. Daarom deelnemers, bedankt!

Feest voor Van Gogh

In 2023 bestaat het Van Gogh Museum vijftig jaar en dat is reden voor een mooi feestje. Niemand minder dan Robert ten Brink mocht het eerste cadeau langs brengen, een cheque van maar liefst € 720.000,-! Om er een echt feestjaar van te maken en deze bijzondere verjaardag te kunnen vieren met iedereen in Nederland. En natuurlijk ook met u. Want u bezoekt het Van Gogh Museum gratis met uw VIP-KAART

Meer over het Van Gogh Museum

VanGoghRobert768x627.png
KickstartCuluurfonds.png

Kickstart Cultuurfonds

Ook in 2021 steunde het Kickstart Cultuurfonds theaters, musea en concertzalen. Sinds half 2020 kon dit fonds, een initiatief van de VriendenLoterij in samenwerking met vele partijen, maar liefst € 40 miljoen verdelen om culturele avondjes uit coronaproof te maken. En dat dankzij uw deelname!

Meer over het Kickstart Cultuurfonds

Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus verzorgt een dagje uit naar een topmuseum voor senioren, in coronatijd een lastige opgave natuurlijk. Daarom rijdt er nu een mini-Museum Plus Bus met replica’s van de mooiste kunstwerken langs verzorgingshuizen in Nederland. Compleet met een inspirerende verhalenverteller. Zo komt een dagje uit naar het museum op een veilige manier naar de mensen toe. Zonder uw deelname was dit niet mogelijk geweest. Dankuwel, namens alle ouderen van Nederland!

Meer over de Museum Plus Bus

Museumplusbus.png
VoetbalGeeftAZ.png

Voetbal Geeft

Fanatiek AZ-supporter Daan is geboren met het syndroom van Down. Hij heeft speciaal onderwijs afgerond, maar een passende baan vinden was lastig. Tot zijn ouders het project ‘Wonderboyz’ bij AZ zagen. Een project waarbij jongeren met een beperking dagbesteding krijgen aangeboden. De VriendenLoterij is Maatschappelijk Partner Eredivisie en samen met de 18 clubs en de Eredivisie werken wij, dankzij uw deelname, aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen.

Bekijk de video

Hartenwensen 

Met het VriendenFonds zijn een aantal bijzondere mensen in het zonnetje gezet. Zo verraste Irene Moors  astmapatiënt Ylona met een heerlijke beautydag en kreeg COPD-patiënte Nancy bezoek van Leontine de Ruiter, die een styliste voor haar meenam. Zo kon Nancy eindelijk weer eens shoppen. Ook dit is mogelijk gemaakt met uw deelname!

Bekijk de Hartenwens video's

NancyHartenwens768x627.png

De goede doelen en partners winnen ook!

Wij zijn blij met u als onze deelnemer en onze goede doelen en partners zijn dat zeker ook! Met uw deelname steunt u namelijk organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.  Minimaal 40% van uw inleg gaat rechtstreeks naar deze organisaties.

Goede doelen en partners