Nierstichting

Nierstichting

Als je nieren niet meer werken, stort je leven in. Je leeft in onzekerheid over de toekomst. En je kunt steeds minder zijn wie je wilt zijn. Je nieren zijn van levensbelang. Daarom zijn wij er. De Nierstichting. Wij helpen je om je nieren gezond te houden, met oplossingen om nierschade te voorkomen. En als je nieren ermee stoppen, doen wij er alles aan om het leven met nierziekte draaglijker te maken. Voor jou. En voor de mensen om je heen.

Een nierziekte kan iedereen overkomen en gaat nooit over. In Nederland heeft 1,7 miljoen mensen chronische nierschade. 220.000 daarvan lopen een hoog tot zeer hoog risico op nierfalen en overlijden door hart- en vaatziekten. Als je nierfalen ben je afhankelijk van dialyse of een transplantatie om in leven te blijven. In Nederland zijn duizenden mensen veroordeeld tot een dialyse-apparaat. En dat is heftig. Want dialyseren is loodzwaar. Elk jaar overlijden 1.000 dialysepatiënten. Transplantatie is veelal de beste behandeling, maar helaas niet voor iedereen mogelijk of succesvol. Er is een groot tekort aan donornieren. Maar ook na transplantatie leven mensen met veel onzekerheid: het gevaar op afstoting blijft altijd aanwezig.

Je nieren zijn je leven
Voor al die mensen strijden wij onvermoeibaar door voor een betere behandeling, meer succesvolle transplantaties en de genezing van nierziekte. Ook stimuleren en investeren we fors in innovatie en onderzoek. Zodat iedereen in de toekomst gezonde nieren heeft. Want je nieren zijn je leven.

Speel mee voor de Nierstichting

Dit kunnen we niet alleen. De Nierstichting krijgt geen financiële steun van de overheid en is daarom afhankelijk van donaties, giften en vrijwillige bijdragen uit de samenleving.

De steun van de VriendenLoterij helpt ons onze doelen te realiseren. Helpt u ook mee? Speel mee met de VriendenLoterij voor de Nierstichting.

Nierstichting. Je nieren zijn je leven.

Lees meer over de ‘refurbished donornier’, het extra project van de Nierstichting.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2019
€ 501.740
Totaal ontvangen
€ 17 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 508.028
"Met de steun van de VriendenLoterij kunnen we mensen met een nierziekte hun leven teruggeven."
Tom Oostrom Directeur