Nierstichting

Nierstichting

Werken je nieren niet, dan ga je dood. De Nierstichting zet alles op alles zodat nierpatiënten in leven blijven en écht blijven leven: met een beter levensperspectief en meer vrijheid en energie om gewoon mens te zijn.

Overleven

In Nederland leven 60.000 mensen met ernstige nierschade of nieren die helemaal niet meer werken. Een nierziekte kan iedereen overkomen en gaat nooit over.

Duizenden mensen zijn veroordeeld tot een dialyse-apparaat dat hun bloed moet zuiveren. En dat is heftig. Want dialyseren is geen leven, maar overleven. Drie keer per week naar het ziekenhuis om uren aan een apparaat te liggen.

Een reële kans om binnen 5 tot 6 jaar te overlijden. En dat is niet alles: veel dialysepatiënten hebben een beperkt sociaal leven, zijn vaak moe en hebben niet de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Elk jaar overlijden 1.000 nierpatiënten.

Transplantatie is beste behandeling

Als transplantatie mogelijk is, is dit veruit de beste behandeling. Maar de wachtlijst is lang. Te lang. Want elk jaar komt voor zo’n 200 mensen een donornier te laat. De Nierstichting vindt dit onverteerbaar en strijd daarom voor meer transplantaties.

We zetten in op preventie. Door vroege opsporing van mensen met nierschade, met voorlichting en door aandacht te vragen voor minder zout in het eten. We werken keihard aan een draagbare kunstnier en maken onderzoek mogelijk naar de genezing van nierziekten.

Speel mee voor de Nierstichting

Dit kunnen we niet alleen. De Nierstichting krijgt geen financiële steun van de overheid en is daarom afhankelijk van donaties, giften en vrijwillige bijdragen uit de samenleving.

De steun van de Vriendenloterij helpt ons onze doelen te realiseren. Helpt u ook mee? Speel mee met de Vriendenloterij voor de Nierstichting.

Nierstichting. Leven gaat voor.

Lees meer over het extra project van de Nierstichting i.s.m. Alzheimer Nederland en de Hartstichting

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2019
€ 501.740
Totaal ontvangen
€ 17 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 508.028
"De steun van de Vriendenloterij is essentieel om een beter leven voor nierpatiënten te realiseren!"
Tom Oostrom Directeur