Eredivisie

Al sinds 2005 zijn Eredivisie en de VriendenLoterij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Binnen dit maatschappelijke partnership staan de ontwikkeling van jeugd en sociale activiteiten centraal. Lees hieronder meer over de verschillende projecten.

Voetbal Geeft

In samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs organiseert de VriendenLoterij verschillende activiteiten onder de noemer Voetbal Geeft. De Eredivisie en 18 Eredivisieclubs staan midden in de samenleving, waarbij de betrokkenheid verder reikt dan de poorten van het stadion. Samen met de Eredivisie zet de VriendenLoterij zich in om iedere dag weer een positieve impact te maken door te werken aan een gezondere, inclusievere en sterkere samenleving.

Zo mochten bij RKC Waalwijk onlangs ouderen met de selectie mee het veld op in plaats van kinderen. 

Bekijk meer Voetbal Geeft video's

De jeugd heeft de toekomst

De opbrengsten van de VriendenLoterij investeren de Eredivisieclubs al jaren in de maatschappelijke aspecten van de jeugdopleiding.

Wist u bijvoorbeeld dat ook uw favoriete Eredivisieclub veel meer is dan alleen een voetbalclub? Zo helpt uw club jeugdspelers niet alleen binnen het veld, maar ook buiten het veld om het beste uit zichzelf te halen. Door middel van scholing, coaching en loopbaanbegeleiding. Zodat ook degenen die geen profvoetballer worden zich breed maatschappelijk ontwikkelen.

Bergwijn met Amine