Dynamo Apeldoorn is Club van de Maand

Vervulde wens voor s.v. Dynamo

Zo beroemd als Ajax of Feyenoord is de volleybalclub niet. Maar als Ernst Lettink, lid van de sponsorcommissie, op de camping in Frankrijk vertelt over zijn club, roept de naam ‘Dynamo Apeldoorn’ meteen herkenning op.

Mede door de in het verleden behaalde successen en de kledingketen die jarenlang verbonden was aan de club, is s.v. Dynamo volgens hem een echt merk geworden. En nog steeds één van Nederlands grootste volleybalverenigingen met circa 700 leden.

Gouden samenwerking

Inmiddels bestaat s.v. Dynamo uit drie takken van sport. De Stichting Topvolleybal Dynamo waaronder de landelijk spelende Heren 1 en Dames 1 vallen, een businessclub “De vrienden van Dynamo” met meer dan 100 leden én de vereniging waarin 65 mini’s, junioren en senioren-teams zitten.

De stichting wordt grotendeels gefinancierd vanuit de businessclub. Maar de vereniging moet het grotendeels van de contributie van de leden hebben en dat is volgens Ernst niet toereikend om regelmatig nieuw materiaal aan te schaffen en goede trainers op te leiden.

“De VriendenLoterij is hierbij erg belangrijk voor ons. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze contributie laag houden en ons versterken met goede trainingsfaciliteiten- en materialen. We hebben al een paar succesvolle acties opgezet.”

Wensenlijst afvinken

Voor dit jaar stonden twee pass baskets hoog op het verlanglijstje. Speciale korven waarin spelers efficiënt hun passes kunnen oefenen. “Ook vroeg de jeugd ons een eigen plek voor hen te creëren in het Dynamo café, de kantine van de club, waar ze lekker kunnen chillen en hun telefoons opladen.”

Top team

Afgelopen november hield Dynamo daarom een belavond voor de VriendenLoterij. Vooraf was er vrees of er genoeg bellers zouden zijn. “Normaal deden de eerste elftallen altijd mee, maar het herenteam zat op dat moment in Kosovo voor een Europacupwedstrijd. Uiteindelijk bleken de twintig opgetrommelde vaders en moeders van de spelende leden net zo succesvol.”

Ernst is zeer tevreden over het resultaat: “We hebben er 78 nieuwe deelnemers bij die de club via de VriendenLoterij steunen. Opgeteld bij de veertig trouwe loten komen we op een geweldig bedrag per maand waarmee we veel kunnen realiseren.

Maar met de bonus van het aantal bellers die we verdienden, hebben we net al twee korven besteld van zo’n € 1.000,-. Ongelofelijk hoe snel we dankzij de VriendenLoterij deze wens voor 2018 in vervulling kunnen laten gaan!”

Lees meer over clubs en verenigingen

Clubverhalen

 • Vervulde wens voor s.v. Dynamo

  Lees verder

 • Belofte maakt schuld, ik moest de vlaggenmast in

  Lees verder

 • OSV verbindt voetballende jeugd

  Lees verder

 • Elk lot telt als het gaat om ons nieuwe clubhuis!

  Lees verder

 • Rugby, een ruige sport met keurige manieren

  Lees verder

 • Een groter clubgebouw met dank aan de VriendenLoterij!

  Lees verder

 • Club van de maand mei: TV de Gouw

  Lees verder

 • Vrouwenvoetbal: de appels naast de peren

  Geniepige elleboogstoten, schwalbes, karatetrappen, volgens Patrick Tenthof (47) algemeen manager van Telstar VVNH, komen zulke gemene trucjes absoluut niet voor in het vrouwenvoetbal. Het spel is puurder, intenser en eerlijker dan dat van de mannen en dat maakt Tenthof liefhebber. “Tot nu toe is er dit seizoen pas één rode kaart gevallen in alle eredivisieduels in het vrouwenvoetbal.”

  Lees verder

 • Het hele jaar door carnaval

  Carnavalsvereniging De Vattebieren uit Tilburg is club van de maand februari! Debby van Groeninge (42) is al van kinds af aan lid. De recente VriendenLoterij-belactie leverde twintig nieuwe leden op. Debby: “Een aantal waar we heel blij mee zijn. Het is leuk om te zien dat mensen graag voor de vereniging meespelen.”

  Lees verder

 • De show stelen in een nieuw jasje

  Als zevenjarige jongen raakte Sven Blessing (30) tijdens de muziekles op school geïntrigeerd door drumbands. Hij meldde zich spontaan aan bij Drum- en Showband ViJoS Bussum, als eerste in de familie. Inmiddels is Sven al 23 jaar lid, waarvan het laatste jaar zelfs actief als voorzitter.

  Lees verder