Toch zijn de wachtlijsten voor een hulphond helaas nog steeds erg lang. De stichting wil die graag verkorten door de komende tijd meer honden, therapeuten en vrijwilligers op te leiden. Dat kost een hoop geld, zo'n € 20.000,- voor de totale opleiding van één hond.
In het expertisecentrum van Hulphond Nederland worden trainingen en nieuwe methoden ontwikkelt om hulphonden in te zetten. Daardoor kunnen er nu ook mensen met dementie of een burn-out worden geholpen. Ook maken ze gebruik van paarden, als aanvulling op het bestaande therapie- en coachingsprogramma.
Hulphond maakt wezenlijk verschil
Hulphonden kunnen een wezenlijk verschil maken in het leven van veel mensen. Het meest bekend zijn de viervoeters die mensen met een lichamelijke beperking - of epilepsie - helpen bij alledaagse handelingen, zoals bijvoorbeeld het wasgoed uit de wasmachine halen of een keukenkastje openen.
Ook leidt de stichting therapie-hulphonden op voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsproblemen. En dan zijn er ook nog PTSS-hulphonden. Zij ondersteunen veteranen met een posttraumatische stressstoornis. Hulphond Nederland werkt hiervoor samen met jeugdzorg- en GGZ-instellingen en ruim 400 vrijwilligers.
- Door deelnemers gekozen bijdrage 2024
-
€ 876.646,-