Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds)

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) steunt initiatieven en projecten die Nederland er steeds weer aan herinneren hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn en hoe waardevol onze democratie is.

Niet alleen door de herinnering aan oorlog levend te houden, slachtoffers te herdenken en oorlogsveteranen te waarderen. Ook door de bevrijding, vrede en vrijheid te vieren.

Jaarlijks ondersteunt het vfonds zo’n 200 bijzondere of vernieuwende initiatieven en projecten die hieraan bijdragen. Zij verstrekken subsidie aan nationale herdenkingen, oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra, veteranenreünies en nazorgdagen voor geüniformeerden, maar ook aan de nationale bevrijdingsfestivals en innovatieve onderwijs- en jongerenprojecten die het belang van vrede vandaag de dag belichten.

Speciaal door de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij hebben de afgelopen jaren oorlogs- en verzetsmusea hun deuren kunnen (her)openen en is er geïnvesteerd in vernieuwing van musea en tentoonstellingen.

Met onze steun hopen we samen verschillende generaties te inspireren en te stimuleren om zich in te zetten voor vrede, democratie en internationale rechtsorde.

Wilt u ook bijdragen aan een vrije en vreedzame samenleving? Speel dan mee voor het vfonds. Na prijzen voor deelnemers en aftrek van kosten, gaat minimaal 40% van uw inleg naar het vfonds.

vfonds
Door deelnemers gekozen bijdrage 2020
€ 4.368.659,-

Speel mee en steun Vfonds

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen