Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam laat de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven zien. Bezoekers gaan mee op reis door het maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Het Maritiem Museum is sinds 2017 vaste partner van de VriendenLoterij. Met de jaarlijkse bijdrage helpt de VriendenLoterij het museum verder te ontwikkelen en wordt het behoud, beheer en de presentaties van de unieke maritieme collectie van het museum gewaarborgd. In 2016 steunde de VriendenLoterij al het museum bij de realisatie van de tentoonstelling de ‘Offshore Experience’. Twee jaar later werd het Maritiem Museum gekozen tot ‘Museum van het jaar 2018’.

Medio 2021 opent het museum de deuren van nieuwe metaal- en houtwerkplaatsen in het nieuwe Leuvepaviljoen. Hier zullen educatieve presentatie de maritieme ambachten op een voetstuk plaatsen voor een groeiend aantal bezoekers en scholieren.

Maritiem Museum Rotterdam
Gesteund sinds
2017
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 178.407,-
Ontvangen 2021
€ 378.407,-

Speel mee en steun Maritiem Museum Rotterdam

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze

Ik wil meespelen