Culturele partners van de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.

Kickstart Cultuurfonds

Eenmalige schenking Meerjarig partner

Voor vele culturele organisaties was 2020 een zwaar jaar: theaters, muziekpodia en musea waren een groot deel van het jaar dicht en organisaties moesten zich aanpassen aan de 1,5 meter samenleving.

Lees meer

Nationaal Theaterweekend

Gekozen Meerjarig partner

Nederland viert theater met verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten, in meer dan 80 theaters in Nederland.

Lees meer

Beekse Bergen

Gekozen Meerjarig partner

Ontdek de prachtige natuur en kom oog in oog te staan met wilde dieren in het grootste wildlife safaripark van de Benelux!

Lees meer

Haags Historisch Museum

Eenmalige schenking

Het Haags Historisch Museum slaat een nieuwe weg in en wordt de komende jaren steeds meer een actueel, modern en levendig museum met een nationale uitstraling.

Lees meer

ANNO

Eenmalige schenking

Eind 2021 opent er in Zwolle een gloednieuw museum. Het voormalige pand van het Stedelijk Museum Zwolle en het aangrenzende historische Drostehuis worden samen het nieuwe onderkomen van ANNO.

Lees meer

Kaap Skil

Eenmalige schenking

In 2014 ontdekken Texelse duikers op de bodem van de Waddenzee een scheepswrak uit de 17e eeuw, waarin zich een schat aan rijkdom bevindt. Het meest in het oog springende object is een prachtige zijden japon, die volledig bewaard is gebleven.

Lees meer

Oude Kerk Amsterdam

Eenmalige schenking

De Oude Kerk, bijzonder gelegen op de Wallen in Amsterdam, is een kerk, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst én een museum in één.

Lees meer

Forteiland Pampus

Eenmalige schenking

Pampus is zo’n begrip dat het zich zelfs heeft genesteld in ons taalgebruik. Het forteiland maakt deel uit van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

Lees meer

Museum Plus Bus

Meerjarig partner

De Museum Plus Bus bezorgt ouderen een onvergetelijke dag in Nederlandse musea. De bus rijdt door het land om ouderen die niet makkelijk zelfstandig op pad kunnen, mee te nemen voor een cultureel uitstapje.

Lees meer

De vier Rijksmusea

Meerjarig partner

Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen uit binnen- en buitenland het Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Van Gogh Museum en het Rijksmuseum. Deze vier Rijksmusea beheren de belangrijkste en mooiste kunstwerken uit de Collectie Nederland.

Lees meer

Wildlands Natuur en Educatie Fonds

Gekozen

De stichting WILDLANDS Natuur en Educatie Fondsheeft ten doel educatie, onderzoek en conservatie, gericht op biodiversiteit te ondersteunen.

Lees meer

vfonds

Gekozen Meerjarig partner

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) steunt initiatieven en projecten die Nederland er steeds weer aan herinneren hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn en hoe waardevol onze democratie is.

Lees meer

  • ...