Sportvereniging Merselo zet stap richting ‘groene’ club dankzij VriendenLoterij 

€ 5.000,- voor het verduurzamen van de vereniging

14 december 2021

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Sportvereniging Merselo! De sportvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van € 5.000,-  van de VriendenLoterij. Sportvereniging Merselo gaat het geld gebruiken om de vereniging verder te verduurzamen.

Jan Arts, vicevoorzitter van Sportvereniging Merselo: “We willen de sportvereniging verduurzamen. Dit willen we doen door onder andere zonnepanelen te plaatsen en de velden te voorzien van energiezuinige ledverlichting. Deze bijdrage is een mooi steuntje in de rug!”‘Clubs van de Week’ 
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.  

Extra financiële steun 
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.