VriendenLoterij steunt Voetbalvereniging Bruse Boys uit Bruinisse met € 5.000,-  

Welkome bijdrage voor zonnepanelen  

10 december 2021

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor Voetbalvereniging Bruse Boys uit Bruinisse! De voetbalvereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van € 5.000,- van de VriendenLoterij. De voetbalvereniging gaat het geld gebruiken om hun vereniging verder te verduurzamen door zonnepanelen op het dak te plaatsen.  

Willem-Jan Bosselaar, penningmeester van Voetbalvereniging Bruse Boys: “Als vereniging hebben wij het doel om binnen een aantal jaar energie neutraal te zijn. Dankzij deze bijdrage hebben wij als verenging een start kunnen maken met het plaatsen van 56 zonnepanelen op het dak van onze accommodatie. De plaatsing van deze zonnepanelen is op dit moment in de afrondende fase. Dit gaat de club in de toekomst veel geld besparen én is beter voor het milieu.” 
 

‘Clubs van de Week’ 
Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden.  

Extra financiële steun 
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt.