Stichting ALS Nederland

Jaarlijks krijgen circa vijfhonderd Nederlanders de diagnose Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). ALS is een ernstige invaliderende aandoening van het zenuwstelsel die leidt tot progressieve spierzwakte, invaliditeit en verlamming.

Patiënten overlijden in veel gevallen binnen drie jaar na de eerste
verschijnselen. Er is nog weinig bekend over de oorzaken van ALS en er bestaat nog geen effectieve behandeling of medicijn.

Nodige hulpmiddelen

Om zo lang mogelijk optimaal te kunnen functioneren en ondanks de
toenemende invaliditeit maximale bewegingsvrijheid te behouden, is het van groot belang dat ALS-patiënten de juiste aanpassingen en hulpmiddelen tot hun beschikking hebben.

De wachttijd om in aanmerking te komen voor deze hulpmiddelen is vaak te lang. Of hulpmiddelen zijn te kostbaar en worden niet vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO), de zorgverzekeraar of het UWV.

Daarom stelt Stichting ALS in samenwerking met partnerorganisatie
ALSopdeweg hulpmiddelen beschikbaar die buiten reguliere vergoedingen vallen. Het doel van beide organisaties is dat mensen met ALS zo lang mogelijk actief kunnen blijven. Helaas hebben beide organisaties op dit moment een wachtlijst voor de hulpmiddelen.

Stichting ALS Nederland
Door deelnemers gekozen bijdrage 2020
€ 50.280,-

Speel mee en steun Stichting ALS Nederland

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ja, ik wil meespelen