Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. Het fonds heeft als doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen. Het middel hiervoor is wetenschappelijk onderzoek.

Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Dit alles kunnen zij doen dankzij donaties en de inzet van vele vrijwilligers.

Inmiddels zijn er zo’n 600 spierziekten bekend, waarvan Polio, ALS, ziekte van Duchenne, FSHD en SMA de meest bekende zijn. Veel ziektes zijn progressief en door verlammingen of uitval van spieren raken patiënten (vaak op jonge leeftijd) in een rolstoel.

Van veel spierziekten is al bekend wáár het misgaat. Dit kan in de spier zelf zijn, maar ook in het ruggenmerg of de zenuwen. Vaak is het nog de vraag waarom het misgaat. Door hier wetenschappelijk onderzoek naar te doen, kunnen oplossingen voor deze ziekten worden gevonden. Want uiteindelijk moeten alle spierziekten de wereld uit!

Prinses Beatrix Spierfonds
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 368.467,-

Speel mee en steun het Prinses Beatrix Fonds

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen