Oogfonds

Op dit moment zijn er in Nederland meer dan 250.000 blinden en slechtzienden. De impact van blindheid en slechtziendheid is enorm. Als we niets doen, zal het aantal mensen dat blind of slechtziend wordt enorm toenemen. Dat komt met name door de dubbele vergrijzing – steeds meer mensen worden steeds ouder- door de toename van het aantal mensen met diabetes en door de toename van hoge bijziendheid bij de jeugd.

De toename van het aantal blinden en slechtzienden in de Nederlandse samenleving is een zorgelijke en veelal onnodige ontwikkeling: in maar liefst vijftig procent van de gevallen kan het worden voorkomen. Het Oogfonds wil vermijdbare blindheid en slechtziendheid zo snel mogelijk tot nul reduceren. Dat kan door wetenschappelijke onderzoek, preventie, toegankelijke oogzorg en voorlichting.

Wetenschappelijk oogonderzoek

Het Oogfonds voorkomt en bestrijdt oogaandoeningen en helpt mensen met een visuele beperking zichtbaar beter te participeren in de samenleving. Om de missie te realiseren, subsidieert het Oogfonds wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke projecten in Nederland en is het fonds pleitbezorger en voorlichter. Met het huidige budget is het Oogfonds niet in staat om alles te doen wat nodig is. Mede dankzij onze deelnemers kunnen belangrijke stappen worden gezet.

Oogfonds
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 114.266,-

Speel mee en steun het Oogfonds

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen