Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden, wil brandwonden voorkomen en zet zich in om leed door brandwonden zoveel mogelijk te beperken.

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan en kunnen blijvende schade veroorzaken. Naast de impact van littekens op het sociale leven, krijgen veel mensen met brandwondenlittekens last van lichamelijke beperkingen. Littekens rekken niet mee. De patiënten kunnen letterlijk te strak in hun vel zitten. Hersteloperaties blijven dan een vast onderdeel van het leven.

De Nederlandse Brandwonden Stichting richt zich op het verbeteren van de littekenvorming en het verminderen van het aantal benodigde operaties. Maar ook op het informeren patiënten en hun naasten en lotgenotencontact om mensen met brandwonden te leren leven met de starende blikken en de emotionele gevolgen van het trauma. Tenslotte zet de Nederlandse Brandwonden Stichting zich in voor preventie, omdat brandwonden voorkomen nog altijd beter is dan brandwonden genezen.

Nederlandse Brandwonden Stichting
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 334.645,-

Speel mee en steun de Nederlandse Brandwonden Stichting

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen