Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Kinderen bewegen namelijk steeds minder. Ze hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Maar door sport en spel worden kinderen fitter. Ze leren met elkaar om te gaan en ontwikkelen zichzelf. En iedereen kan meedoen, ook gehandicapte kinderen.

Johan Cruyff Foundation

Sport en spel zijn belangrijk voor een goede en gezonde ontwikkeling van kinderen. Sport maakt kinderen fitter, leert ze met elkaar omgaan en helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling. Helaas krijgt niet ieder kind de kans om genoeg te bewegen, bijvoorbeeld door een gebrek aan ruimte. Daarom steunt en ontwikkelt de Johan Cruyff Foundation sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld.

Met de sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geven ze kinderen de ruimte. Ruimte om zich te ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Zo maken 12.000 kinderen met een beperking kennis met sport, bezoeken jaarlijks 1 miljoen kinderen en jongeren Cruyff Courts en zijn er meer dan 350 scholen in Nederland met een Schoolplein14.

De bijdrage van de VriendenLoterij helpt de Cruyff Foundation om nog meer ruimte te creëren voor kwetsbare kinderen om te sporten en te spelen!

 

Johan Cruyff Foundation
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 83.395,-

Speel mee en steun Johan Cruyff Foundation

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen