Het Vergeten Kind

Ruim 100.000 kinderen in Nederland worden thuis dagelijks geconfronteerd met ernstige problemen. En duizenden kinderen kunnen niet eens meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen. 

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Het Vergeten Kind heeft wil dat kinderen er niet alleen voor staan, zij zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. 

Weer even ‘gewoon’ kind zijn

Mede dankzij onze deelnemers kan Het Vergeten Kind zich richten op het ontwikkelen van impactvolle programma’s die ervoor zorgen dat kwetsbare kinderen even ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Door plezier al hun zorgen vergeten, op adem komen, spelen, vriendschappen sluiten, positieve herinneringen maken en meedoen. De Heppie Vakanties & Weekenden zijn daar een mooi voorbeeld van. Die worden onder andere  georganiseerd in Hotel Heppie in Mierlo. Omdat er nog altijd veel kinderen op de wachtlijst staan, wil de stichting een tweede hotel bouwen. Mede dankzij de fantastische opbrengst van de VriendenLoterij PrijzenMarathon uit 2017 kan dat hotel er komen! In 2021 zal gestart worden met de bouw van Hotel Heppie Veluwe. Één grote, liefdevolle plek waar duizenden kinderen even op adem kunnen komen.

Het Vergeten Kind
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 1.490.337,-

Speel mee en steun Het Vergeten Kind

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen