EpilepsieNL

Epilepsie verstoort levens. 200.000 mensen die direct worden geraakt en ruim een miljoen mensen met een kind, broer of zus, partner of ouder. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar je werk. Voor sommigen iedere dag, voor anderen eens per jaar. Maar altijd onverwacht.

 

Epilepsie is een hersenaandoening die zich uit in de vorm van aanvallen. Deze aanvallen zijn het gevolg van een plotselinge, tijdelijke verstoring van het elektrisch evenwicht in de hersenen. En het kan ieder van ons overkomen. Mij, jou, je ouders of je kind, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding.

Hulp voor epilepsiepatiënten en omgeving

EpilepsieNL werkt er hard aan om de invloed van epilepsie op iemands leven zo veel mogelijk te beperken. Zij zet zich al meer dan 125 jaar op verschillende manieren in voor mensen met epilepsie.

Een belangrijk werkgebied is het steunen van wetenschappelijk epilepsieonderzoek. Onderzoek draagt bij aan meer inzicht in de aandoening, betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven.

Ook zet EpilepsieNL in op innovatie. Ze verzamelt en verspreidt slimme, praktische oplossingen, bijvoorbeeld rond eten, slapen en sporten. Innovatie die uitgaat van de kracht van mensen en zorgt dat je ook met epilepsie het meeste uit je leven haalt.

Daarnaast biedt de organisatie heldere en betrouwbare informatie aan iedereen die met de aandoening te maken heeft. Ook brengt zij mensen met epilepsie met elkaar in contact door (online) ontmoetingen, webinars, podcasts en evenementen.

Tot slot werkt EpilepsieNL aan meer zichtbaarheid voor epilepsie. Minder vooroordelen, minder taboe, meer bekendheid. 

 

EpilepsieNL
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 353.235,-

Speel mee en steun EpilepsieNL

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen