Aidsfonds

Wist u dat er iedere dag 2575 mensen sterven aan de gevolgen van aids? En dat aids de belangrijkste doodsoorzaak is van jonge vrouwen? Levensreddende hiv-medicijnen bestaan, maar meer dan 15 miljoen mensen met hiv krijgen die niet. Dat is toch onacceptabel? Daarom werkt Aidsfonds aan een wereld waar geen mensen meer sterven aan aids.

Om aidsbestrijding te versnellen is durf en daadkracht nodig. Lef om de focus te richten op de groepen en gebieden die door stigma en discriminatie het zwaarst getroffen worden. In Nederland én daarbuiten. Aidsfonds werkt daarvoor samen met lokale gemeenschappen, doet onderzoek en zorgt ervoor dat aids wereldwijd hoog op de agenda blijft staan.

Helpt u mee om een einde aan aids te maken?

Met uw steun via de VriendenLoterij zorgt u er onder andere voor dat meer mensen een hiv-test doen. De speciaal ontwikkelde online Testwijzer, die mogelijk is gemaakt dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij, helpt mensen om in te schatten hoeveel risico op hiv of een andere soa ze gelopen hebben en geeft vervolgens advies op maat.

Aidsfonds
Door deelnemers gekozen bijdrage 2020
€ 672.727,-