Aidsfonds

Wist u dat er iedere dag 2575 mensen sterven aan de gevolgen van aids? En dat aids de belangrijkste doodsoorzaak is van jonge vrouwen? Levensreddende hiv-medicijnen bestaan, maar meer dan 15 miljoen mensen met hiv krijgen die niet. Dat is toch onacceptabel? Daarom werkt Aidsfonds aan een wereld waar geen mensen meer sterven aan aids.

 

Al 36 jaar werkt Aidsfonds samen aan een wereld zonder aids en zonder nieuwe hiv-infecties. Sinds de oprichting van Aidsfonds is er veel bereikt. Zo bestaan er dankzij wetenschappelijk onderzoek levensreddende medicijnen voor mensen met hiv. Helaas krijgen ruim 10 miljoen mensen met hiv deze medicijnen niet. Hierdoor overlijdt er iedere 46 seconden iemand aan de gevolgen van aids. Een geliefde, broer, moeder, vader of kind.  

Mensen in Oost en Zuidelijk Afrika worden het hardst getroffen door de aidsepidemie, En in Oost-Europa en Centraal-Azië is er een enorme stijging van het aantal nieuwe hiv-infecties.

Het doel van Aidsfonds is om aids de wereld uit te krijgen. Dit doet zij door projecten te steunen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, preventie, behandeling en mensenrechten. Aidsfonds is er voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst of sociale klasse. Waar ook ter wereld. 

 

Aidsfonds
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 577.810,-

Speel mee en steun het Aidsfonds

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen