Fotocredits: Jasper Juinen Fotocredits: Jasper Juinen

Delftse start-up plaatst stroomopwekkende ramen in nieuwe kantoor Goede Doelen Loterijen

6 juni 2017 - In 2016 won de Delfste start-up PHYSEE met hun innovatieve energieopwekkende ramen de hoofdprijs van € 500.000,- de Postcode Lottery Green Challenge. Deze maand zullen deze volledig werkende PowerWindows voor het eerst geïnstalleerd worden in het duurzaam verbouwde kantoor van de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij, BankGiro Loterij) in Amsterdam-Zuid. Medio 2018 zullen hier werkplekken zijn voor zo’n 600 medewerkers. Zij zullen hun elektrische apparaten kunnen opladen met stroom die door de PowerWindows worden opgewekt.

Ferdinand Grapperhaus, CEO van PHYSEE: "Het winnen van de Postcode Loterij Green Challenge heeft ons bedrijf sinds vorig jaar een enorme boost gegeven. Ik vind het ontzettend gaaf dat de Loterijen nu ook de stap durven nemen om PowerWindows toe te passen in hun nieuwe, duurzame kantoor. Dit is voor ons een geweldige showcase waarmee we nu de Amsterdamse vastgoedmarkt betreden! We hopen dat dit zorgt voor een doorbraak en nog vele bedrijven zullen volgen."

Esther Wubben, projectleider nieuwe huisvesting Goede Doelen Loterijen: "In lijn met onze missie is het onze ambitie een van de meest duurzaam verbouwde kantoren in Nederland te realiseren. Naast de al meer ingeburgerde duurzame toepassingen zoals zonnepanelen, geven we ook graag innovaties zoals PowerWindows een plek in ons nieuwe pand. Net als gewone ramen zijn ze volledig transparant, je zult dus vrijwel geen verschil zien, maar deze PowerWindows zijn straks op de zuidgevel te vinden. Hopelijk inspireren we hiermee ook andere bedrijven om de stap te zetten naar energieopwekkende ramen te zetten!"

Over PHYSEE

PHYSEE is een bedrijf ontstaan uit onderzoek gedaan aan de TU Delft naar de fundamentele aspecten van materialen en energie. Het bedrijf is opgericht in 2014 door Willem Kesteloo (CFO) en Ferdinand Grapperhaus (CEO) en heeft in de eerste jaren verscheidene prijzen gewonnen, waaronder ‘Best Energy Startup of Europe’ en de ‘Postcode Loterij Green Challenge 2016’ met bijbehorende geldprijs van € 500.000,- om het bedrijf en technologie verder te ontwikkelen.

Lees meer over de duurzame verbouwing van de Goede Doelen Loterij
Ga naar de website van PHYSEE