Jantje Beton

Ruim € 61,1 miljoen voor goede doelen op Goed Geld Gala

Mede dankzij uw deelname kunnen 47 goede doelen dit jaar rekenen op een fantastisch bedrag! In totaal is er €61,1 miljoen verdeeld. Met deze bijdrage kunnen goede doelen talloze Nederlanders die dat nodig hebben een steuntje in de rug geven.

Goede doelen steunen

Met uw deelname worden maar liefst 47 goede doelen gesteund. Een aantal initiatieven, zoals het Aids Fonds, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, behoren tot de vaste goede doelen van de VriendenLoterij en ontvangen ieder jaar gegarandeerd een schenking. Daarnaast mag de VriendenLoterij vijf nieuwe goede doelen verwelkomen.

Je verjaardag: een feest voor ieder kind

Eén van deze goede doelen is Stichting Jarige Job, de organisatie die zich richt op verjaardagen van kinderen die opgroeien in arme gezinnen. Door het sturen van een verjaardagsbox met daarin cadeaus, slingers en traktaties voor op school zorgen zij dat de verjaardag een feest voor ieder kind is, ook voor kinderen in gezinnen die het niet breed hebben.

Betaalbare medicijnen

Ook biedt de VriendenLoterij steun in de strijd tegen de torenhoge prijzen die de farmaceuten vragen voor medicijnen tegen zeldzame ziektes. Met doneren van €5 miljoen aan de AMC Foundation en UMC Amsterdam is het mogelijk kennis en kunde bij elkaar te brengen voor het zelf bereiden van medicijnen en voor het toegankelijk maken en houden van medicijnen. Zo blijven belangrijke medicijnen beschikbaar en betaalbaar.

Speech Wouter Bos

Voormalig politicus- en bestuurder van het Amsterdam UMC, Wouter Bos gaf tijdens het Goed Geld Gala een inspirerende speech over keuzes in de zorg. De volledige speech is hier te lezen

Goed Geld Gala 2019

Speel video