Jantje Beton

Ruim € 58,9 miljoen voor goede doelen op Goed Geld Gala

Mede dankzij uw deelname ontvingen 50 goede doelen een fantastisch bedrag van € 58,9 miljoen. Met deze bijdrage verrichten goede doelen fantastisch werk, waarmee zij mensen een steuntje in de rug kunnen geven.

Goede doelen steunen

Met uw deelname worden maar liefst 50 goede doelen gesteund. Een aantal initiatieven, zoals het Aids Fonds, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, behoren tot de vaste goede doelen van de VriendenLoterij en ontvangen ieder jaar gegarandeerd een schenking. Daarnaast mag de VriendenLoterij vijf nieuwe goede doelen verwelkomen.

Trouwe Viervoeters

Een van deze goede doelen is Hulphond Nederland. Mede dankzij de jaarlijkse schenking van € 200.000,- die Hulphond Nederland ontvangt, kunnen zij tientallen hulphonden opleiden. De trouwe viervoeters voorkomen dat mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking in een sociaal isolement raken.

Kwetsbare mensen in beweging

Zo kan het Stichting De Ster dankzij een extra schenking van € 295.000,- jongeren met gedragsproblemen helpen. Voor deze jongeren organiseren zij vakantiekampen. Mede dankzij uw deelname kan De Ster de komende tien jaar maar liefst 1.000 kinderen helpen.

Goed Geld Gala 2018

Heeft u de livestream gemist? Bekijk dan de filmpjes van het Goed Geld Gala. We geven u graag een impressie van de avond met de onderstaande compilatie en de speeches van directeur Boudewijn Poelmann en Herman Pleij.

Compilatie

Speech Boudewijn Poelmann

Speech Herman Pleij