Vier het Leven

Stichting Vier het Leven

Veel ouderen boven de 65 jaar zitten vaak thuis. Noodgedwongen. Ze zijn, om welke reden dan ook, niet in staat deel te nemen aan het sociale leven. Daardoor verliezen ze het contact met anderen en voelen ze zich eenzaam. Stichting Vier het Leven wil daar iets aan doen en organiseert leuke uitjes.

Eerst even de cijfers. Bijna 900.000 mensen boven de 65 jaar voelen zich eenzaam. Deze groep kwetsbare en geïsoleerde ouderen neemt de komende jaren sterk toe, naar verwachting tot ruim één miljoen mensen in 2025.

Vier het Leven begeleidt deze ouderen - in de leeftijd vanaf 65 jaar - naar film-, concert-, museum- en theatervoorstellingen. De stichting neemt de drempels weg die ouderen ervan weerhouden om de deur uit te gaan.

Heerlijk uitje met Vier het Leven

De gasten worden persoonlijk opgehaald en weer thuisgebracht. Begeleiding, vervoer, entree en consumpties zijn allemaal inbegrepen. Sponsoring, donaties en natuurlijk uw meespelen in de VriendenLoterij vergroten het totaalbudget van de stichting, waardoor zij nog meer ouderen kunnen bereiken.

Met behulp van maar liefst 1.700 vrijwilligers genieten momenteel 21.000 ouderen in 250 gemeenten van een heerlijk uitje. Ze zijn even in een andere omgeving en doen nieuwe waardevolle contacten op. Stichting Vier het Leven wil in de nabije toekomst veel meer eenzame ouderen laten genieten van een fijn dagje bioscoop, theater, museum of concert.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2017
Ontvangen in 2018
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 1,3 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 14.816