Stichting DOEN

Stichting DOEN

Stichting DOEN werkt aan een leefbare wereld waaraan iedereen kan meedoen. DOEN stimuleert mensen en bedrijven die het voortouw nemen op het gebied van duurzame, culturele en sociale vernieuwing. 
Jaarlijks ondersteunt DOEN meer dan 200 initiatieven, onder andere initiatieven die ondernemen een vernieuwende, duurzame invulling geven en zo een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu.

Sociale thema's

Met de bijdrage van de VriendenLoterij richt DOEN zich specifiek op sociale firma’s: bedrijven die mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek bieden. Zoals bijvoorbeeld Prins Heerlijk in Tilburg, waar jongeren met een verstandelijke beperking of kansarme jongeren werkervaring kunnen opdoen in de detailhandel (delicatessenwinkel) en in de horeca (lunchroom).

DOEN biedt kansen

Of zoals De Opdrachtenbank, waar mensen met een lichamelijke en/of psychische beperking werken. Het bedrijf is een regulier bedrijf en levert ICT diensten en webdiensten waaronder helpdesk activiteiten, tekstredactie en social media management. Het werk haalt de mensen uit hun isolement en geeft hen zicht op een toekomst met een passende baan.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Stichting DOEN? Meld u dan aan voor de e-mail nieuwsbrief van DOEN, via nieuwsbrief@doen.nl.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 1998
Ontvangen in 2017
€ 3.000.000,-
Totaal ontvangen
€ 79,7 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 2.352,-
"Stichting DOEN ondersteunt met de bijdrage van de VriendenLoterij initiatieven van sociale pioniers. Wij zijn er bij DOEN trots op dat we het werk van deze sociale helden mogelijk kunnen maken, dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij"
Nina Tellegen Algemeen directeur