Stichting DOEN

Stichting DOEN

Stichting DOEN gelooft in een groene, sociale en creatieve samenleving. Dankzij de bijdrage van de Goede Doelen Loterijen steunt DOEN jaarlijks meer dan 250 ondernemende, vernieuwende en risicovolle initiatieven die laten zien dat het anders kan en de wereld veranderen.

Naast financiële ondersteuning brengt DOEN initiatiefnemers ook met elkaar in contact en brengt hun initiatieven onder de aandacht van een groot publiek.

Sociale samenleving waarin iedereen meedoet

DOEN gelooft in een sociale samenleving waarin iedereen kan meedoen. Vanuit de bijdragen van de VriendenLoterij ondersteunt DOEN initiatieven die kwetsbare mensen (weer) een plek geven in onze maatschappij. Een plek waar zij kunnen werken, zich kunnen ontwikkelen en onderdeel voelen van de maatschappij.

Zo ondersteunt DOEN de activiteiten van Stichting Rendiz. Rendiz is een sociale onderneming met verschillende sociale firma’s in Limburg, waar mensen die lastig aan werk komen leer- en werkervaring opdoen en een vak leren.

Dit zijn bijvoorbeeld mensen die verslaafd zijn geweest of in de bijstand zitten, of mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Maar ook vluchtelingen of ouderen biedt Rendiz een mogelijkheid om weer deel te nemen aan de samenleving.

Een ander voorbeeld is i-did. i-did gelooft in een samenleving waarin niemand wordt buitengesloten en waarin producten en grondstoffen niet worden weggegooid maar hergebruikt. Kapotte kleding en textiel zijn heel geschikt als grondstof voor nieuwe mooie producten zoals tassen en laptop sleeves.

In de naaiateliers van de sociale en duurzame onderneming werken mannen en vrouwen die in de bijstand zitten, en nog geen betaalde baan hebben. I-did biedt hen een fijne werkplek en een doorstroom mogelijkheid naar betaald werk, vrijwilligerswerk of een opleiding.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 1998
Ontvangen in 2018
€ 3.000.000,-
Totaal ontvangen
€ 82,7 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 2.052
"Wij vinden het belangrijk dat kwetsbare mensen weer een plek krijgen in onze maatschappij, dat ze zich gewaardeerd voelen en weer mee doen. Met de bijdrage van de VriendenLoterij ondersteunen wij initiatieven van sociale ondernemers die zich daarvoor inzetten."
Anneke Sipkens Algemeen directeur