KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding

Kanker raakt ons allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar ruim 100.000 mensen. KWF Kankerbestrijding accepteert niet dat er zo veel mensen aan kanker lijden.

Jaarlijks sterven er zelfs zo'n 44.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.

Kanker niet langer een dodelijke ziekte

Miljoenen mensen delen een droom: een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Wat zou het mooi zijn als deze droom uitkomt. KWF Kankerbestrijding doet er alles aan om dit waar te maken.

Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. We kunnen kanker onder controle brengen. Wij willen niet accepteren dat er zo veel mensen aan kanker lijden en er al te vaak aan overlijden.

Meer genezing

KWF Kankerbestrijding heeft als doel minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten te realiseren. Dit zijn de uitgangspunten voor alles wat KWF Kankerbestrijding doet, alle keuzes die zij maken en alle activiteiten die ze ondernemen.

Lees meer over het extra project van KWF Kankerbestrijding

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2019
€ 501.740
Totaal ontvangen
€ 24,7 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 1.017.864
"Dankzij de steun van de VriendenLoterij komt de dag dichterbij dat niemand meer hoeft te overlijden aan kanker."
Jan Willem Förch Manager Werving KWF Kankerbestrijding