Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. In Nederland leven zo’n 423.000 kinderen in gezinnen waar te weinig geld is om de contributie van een sportclub te betalen.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen. 

Daardoor lopen deze kinderen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen.

Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.

Laat kinderen sporten

Het Jeugdsportfonds laat kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen sporten bij verenigingen. Het fonds werkt alleen via professionals die betrokken zijn bij de scholing, begeleiding en/of opvoeding van het kind, zoals leraren, jeugdhulpverleners, artsen of buurtwerkers.

Per kind wordt per jaar tot € 225 betaald voor contributie en eventuele sportattributen. Het geld gaat direct naar de sportvereniging of de sportwinkel. De professional of intermediair ziet erop toe dat het kind deelneemt aan de activiteiten waar contributie voor betaald is.

Sportkansen voor kinderen

Met de bijdrage van de VriendenLoterij kan het Jeugdsportfonds de samenwerking met o.a. KNVB, NOC*NSF, de Johan Cruyff Foundation en andere maatschappelijke organisaties in de sport verder intensiveren.

Daarnaast helpt de bijdrage de basis voor structurele financiering voor de komende jaren zeker te stellen, om zo de ambitie van het Jeugdsportfonds - jaarlijks 55.000 kinderen een sportkans bieden - waar te maken.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2010
Ontvangen in 2017
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 1,7 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 32.750,-
"Dankzij de VriendenLoterij kan het Jeugdsportfonds jaarlijks bijna 800 kinderen een sportkans bieden die zij anders nooit gehad zouden hebben."
Monique Maks Directeur