sc Heerenveen jeugd

Speel nu mee en steun sc Heerenveen

sc Heerenveen, de grote rivaal van SC Cambuur, is een profvoetbalclub uit Heerenveen. De club, die haar thuiswedstrijden in het Abe Lenstra Stadion speelt, speelt sinds '94 onafgebroken in de Nederlandse top.

Om de plek in de Eredivisie te behouden, is de Voetbalacademie een belangrijk onderdeel in de club. Hier worden jonge talenten opgeleid tot profvoetballers. De nadruk op de ontwikkeling van de jeugdspelers, leidde tot veel doorstroom naar het eerste of tweede elftal. Een positieve trend die de club graag voortzet.

Speel mee voor dit goede doel

De sc Heerenveen-jeugd heeft de toekomst

De VriendenLoterij is sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. Door dit partnerschap kunnen deelnemers van de VriendenLoterij hun Eredivisieclub steunen met een lot.

Als u meespeelt in de VriendenLoterij voor sc Heerenveen, gaat minimaal 40% van uw lotprijs naar deze club. Deze bijdrage investeert de Friese voetbalclub in de Voetbalacademie. Ook spelers die het betaald voetbal uiteindelijk niet redden, krijgen hier een goede basis mee. Zo kunnen zij een voorbeeldfunctie voor medespelers vervullen, als ze terugkeren naar het verenigingsleven.

sc Heerenveen gebruikt de inkomsten van de VriendenLoterij onder andere om de buitenlandse jonge talenten wekelijks Nederlandse en Engelse les te geven. Spelersbegeleider Eric Boersma: "Buitenlandse jongens moeten zich hier zo snel mogelijk thuis voelen, dat gaat vlotter als ze de taal spreken."

De Engelse les is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat ze in de toekomst een Engelstalige opleiding kunnen volgen. Ook wordt er ingezoomd op de actualiteit en maatschappelijke thema's. Alles draait om de algemene ontwikkeling van de spelers. De jeugdopleiding van sc Heerenveen richt zich niet alleen op buitenlandse spelers, maar nemen ook Nederlandse voetballers mee in dit traject.

"Des te meer sc Heerenveen fans meespelen, des te beter kunnen wij onze talenten voorbereiden op de toekomst"

Het uiteindelijke doel is om jonge voetballers op eigen benen te laten staan. Volgens Boersma is zelfstandigheid belangrijk en moeten ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en carrièreplanning.
Boersma zegt blij te zijn met de inkomsten van de VriendenLoterij. "Des te meer fans meespelen, des te beter kunnen wij onze talenten voorbereiden op de toekomst."

sc Heerenveen en de VriendenLoterij

Voor de VriendenLoterij onderstreept het partnerschap met de Eredivisie het maatschappelijk belang van sport en andere activiteiten in clubverband. Deze sociale samenwerking heeft een positieve invloed op de jeugd van sc Heerenveen, maar ook op de voetbalfans.

Door sc Heerenveen te steunen, maakt u ook kans op fantastische Eredivisieprijzen. Prijzen zoals sc Heerenveen seizoenkaarten, tickets, Fanshop cadeaukaarten en zelfs meet-and-greets met spelers uit de sc Heerenveen-selectie.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Totaal ontvangen
€ 1,5 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 141.185