Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum komt al het schone samen. De unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur staat garant voor een bijzondere ervaring. Een belevenis die alle zintuigen prikkelt.

Het museum is een paradijs voor kunstliefhebbers en onbevangen nieuwkomers. Met meer dan 300.000 bezoekers per jaar behoort het Kröller-Müller Museum tot de best bezochte musea van Nederland. En ook internationaal trekt de collectie volle zalen. Uitgeleende meesterwerken bereiken wereldwijd een miljoenenpubliek. Naast de vaste collectie organiseert het Kröller-Müller museum jaarlijks verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 kocht zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan, waarmee haar verzameling tot de grootste privécollecties van de twintigste eeuw gerekend kan worden. Helene droomt van een eigen ‘museumhuis’, een plek waar ze haar liefde voor moderne kunst met iedereen kan delen. Als in 1938 het Kröller-Müller Museum zijn deuren opent, ziet Helene haar droom werkelijkheid worden. De collectie blijft voor de toekomst én het grote publiek behouden.

Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Het Kröller-Müller museum ligt midden in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Dit natuurpark van 5.500 hectare is het leefgebied van herten, moeflons en wilde zwijnen en bestaat uit bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Een bezoek aan het museum is makkelijk te combineren met een wandeling, fietstocht of picknick op de Hoge Veluwe.

Kröller-Müller Museum
Gesteund sinds
1998
Algemeen
onderdeel 4 Rijksmusea
Door deelnemers gekozen
€ 324.168,-
Ontvangen 2021
€ 324.168,-

Speel mee en steun Kröller-Müller museum

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze

Ik wil meespelen