Het Concertgebouw

In 1881 namen zes vooraanstaande Amsterdammers het initiatief voor de bouw van een nieuwe concertzaal. In 1888 vond het feestelijke openingsconcert van het Concertgebouw plaats.

Ruim 125 jaar later is Het Koninklijk Concertgebouw, de koninklijke status verkreeg de zaal op zijn 125e verjaardag, een van de drukste bezette concertzalen ter wereld. Met meer dan 900 activiteiten per seizoen en meer dan 700.000 bezoekers per jaar wordt dit nog eens verduidelijkt. Het Concertgebouw is gevestigd aan het Museumplein, dit plein heeft jaarlijks meer dan 4.5 miljoen bezoekers.


Een instituut van wereldklasse

Het Concertgebouw is een instituut van wereldklasse. Het behoort tot de top drie concertzalen van de wereld door zijn unieke akoestiek en zijn vermaarde programmering. De akoestiek van de Grote Zaal is wereldwijd veel geroemd. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische concerten van muzikale grootheden zoals Gustav Mahler, Richard Strauss, Bernard Haitink, Louis Armstrong, Sting en anderen. Het Concertgebouw wil zoveel mogelijk mensen, jong en oud, ongeacht hun achtergrond laten kennismaken met het beste dat de wereld te bieden heeft op het gebied van muziek.

Met 50% korting naar de ZomerConcerten

Sinds 2019 is de VriendenLoterij partner van de ZomerConcerten in Het Concertgebouw. Deelnemers profiteren van deze samenwerking: zij kunnen met voorrang én 50% korting kaarten bestellen voor alle concerten.

Het Concertgebouw
Gesteund sinds
2000
Algemeen
€ 500.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 2.764.549,-
Totaal ontvangen 2021
€ 3.264.549,-