Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum is het museum voor moderne en hedendaagse kunst in Haarlem. Het is gevestigd in een 17e eeuws gebouw, het oudemannenhuis dat is 1609 is gerealiseerd dankzij de opbrengst van een loterij.

De collectie van Haarlemse meesters uit de Gouden Eeuw, waaronder de grootste verzameling schilderijen van Frans Hals ter wereld, is uniek. Aan het begin van de 17e eeuw onderging de schilderkunst een radicale verandering, waarvoor in Haarlem de basis werd gelegd. Deze omslag bepaalde uiteindelijk de allure en de grandeur van de Gouden Eeuw, waardoor Haarlem met recht kan worden aangemerkt als de bakermat van de Gouden Eeuw.

Tentoonstellingen

Het Frans Hals Museum toont regelmatig solopresentaties van internationaal spraakmakende kunstenaars die nog niet eerder in Nederland hebben geëxposeerd. De programmering van het Frans Hals Museum heeft een signalerende functie; het beleid betreft tentoonstellingen is erop gericht om een inzicht te geven in de ontwikkeling van internationale hedendaagse kunst.   

Collectie

De gehele collectie bestaat uit ongeveer 10.000 werken van moderne en hedendaagse kunst. De aandacht bij het verzamelbeleid gaat uit naar drie zwaartepunten: werk dat de blik richt op de mens, werk met een aandachtige blik op de samenleving, en werk dat een ontsnapping aan de (bittere) realiteit tracht te bieden. 

De VriendenLoterij steunt het Frans Hals Museum sinds 2008.

Frans Hals Museum
Gesteund sinds
2008
Algemeen
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen
€ 68.588,-
Ontvangen 2021
€ 268.588,-

Speel mee en steun Frans Hals Museum

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze

Ik wil meespelen