Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation zet zich sinds 2006 in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door hen in beweging te brengen.

Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. De stichting informeert mensen met diabetes over deze effecten via de website en tijdens activiteiten. De organisatie is opgericht door oud-volleyballer Bas van de Goor.

Het belang van sport

De Bas van de Goor Foundation houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij niet de enige is met diabetes en hoe hij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen ‘diabetes-vrij’ hebben. Tijdens gezinsweekenden creëert de stichting begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Volwassenen daagt de Bas van de Goor Foundation op elk niveau uit. Van wandelen in Nederland tot fietsen in de Spaanse Pyreneeën of rennen in New York. De stichting wil iedereen met diabetes inspireren tot een sportief leven.

Bas van de Goor Foundation
Door deelnemers gekozen bijdrage 2021
€ 203.819,-

Speel mee en steun Bas van de Goor Foundation

Maandelijks gaat minimaal 40% van de inleg van uw lot naar het goede doel van uw keuze!

Ik wil meespelen