Over de VriendenLoterij

In 1989 richt de Vereniging Humanitas de Sponsor Bingo Loterij op, die per 1 januari 2011 de VriendenLoterij is geworden. In juni 2002 sloot de BankGiro Loterij zich aan bij de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij. De loterij is echter al opgericht in 1961 en daarmee de eerste Goede Doelen Loterij van Nederland. In augustus 2021 hebben de BankGiro Loterij en VriendenLoterij hun krachten gebundeld.

Missie

De vernieuwde VriendenLoterij viert en steunt wat het leven mooi maakt: bijvoorbeeld de musea en monumenten bij u in de buurt of uw plaatselijke sportvereniging. Dankzij u kunnen wij organisaties steunen die zich inzetten voor het behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Wij werven fondsen voor onze goede doelen en culturele partners en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij.

Geoormerkt meespelen

Uniek aan de VriendenLoterij is dat deelnemers zelf kunnen kiezen welk goed doel of welke culturele organisatie zij steunen met hun maandelijkse inleg. Dit heet geoormerkt meespelen. Wie geen keuze maakt, steunt automatisch de meerjarige culturele partners van  de VriendenLoterij.

Opbrengst voor culturele organisaties

Wilt u met uw culturele organisatie in aanmerking komen voor steun van de VriendenLoterij? Bekijk de toekenningscriteria waaraan uw organisatie moet voldoen om in aanmerking te komen voor meerjarig partnerschap of een eenmalige schenking.

Loterij zonder winstoogmerk

De VriendenLoterij is door de Belastingdienst voorzien van de status: Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een onderneming verkrijgt de ANBI status als zij aan strikte voorwaarden voldoet. Bijvoorbeeld het werken zonder winstoogmerk en de eis dat een instelling zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen belang.

Board of Directors

De Board of Directors bestaat uit Sigrid van Aken, Imme Rog en Michiel Verboven.

Meer over de directie

Managing Directors

Maak kennis met de Managing Directors: Daan Peters, Jonne Arnoldussen en Alex Tielbeke.

Meer over de Managing Directors