Jaarverslag 2015

Met trots kunnen wij melden dat de VriendenLoterij in 2015 het groeipad dat in 2014 werd ingeslagen, heeft voortgezet. Dankzij onze deelnemers stijgt de inleg naar een nieuw recordbedrag van € 105,9 miljoen.

De helft van dit bedrag daarvan gaat naar goede doelen. Dat betekent dat 49 goede doelen en 3.000 clubs en verenigingen een bedrag van € 52,9 miljoen ontvangen over 2015. Bekijk in de onderstaande video wat voor fantastisch werk goede doelen hiermee verrichten.

Bekijk het jaarverslag van 2015

VriendenLoterij factsheet

In dit factsheet zijn de belangrijkste feiten in een grafisch overzicht weergegeven. Klik op de afbeelding om het factsheet te downloaden in pdf.

Download het factsheet

Het jaar 2015 in het kort

Wat is er bereikt?

De bijdrage van de VriendenLoterij aan gezondheid en welzijn is in 2015 weer gegroeid. Dankzij de 510.000 deelnemers hebben we sinds 1998 al meer dan € 730 miljoen aan onze goededoelenorganisaties.

Lees meer over onze goede doelen in het jaarverslag

VriendenLoterij PrijzenMarathon

Speciale aandacht is er in 2015 geweest voor Alzheimer. De VriendenLoterij en Alzheimer Nederland slaan in september de handen ineen voor de grootste campagne ooit voor Alzheimer: de VriendenLoterij PrijzenMarathon.

Irene Moors en André van Duin zetten zich in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Alzheimeronderzoek. Dat is hard nodig, want voor Alzheimer bestaat nog steeds geen behandeling.

Lees meer over de VriendenLoterij PrijzenMarathon in het jaarverslag

VriendenFonds vervult 91 hartenwensen

Het VriendenFonds biedt met een financiële bijdrage een steuntje in de rug aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Beneficiënten, stichtingen, clubs en verenigingen verbonden aan de loterij laten zo een langgekoesterde wens van hun vrijwilliger of clublid in vervulling gaan. Twee keer per jaar kunnen zij een aanvraag doen voor een bijdrage.

Lees meer over vervulde hartenwensen door het VriendenFonds in het jaarverslag

Bekende Nederlanders en hun VriendenFoundations

In 2015 verwelkomen we twee nieuwe VriendenFoundations: Najib Foundation en Stichting Herman van Veen Arts Center Fonds. De VriendenFoundations zijn geïnitieerd door bekende Nederlanders.

Deze BN’ers trekken zich het lot aan van mensen die buitenspel staan en stimuleren ontelbare mensen om ervoor te zorgen dat echt iedereen in Nederland mee kan doen. De VriendenLoterij steunt hen en hun miljoenen vrijwilligers graag.

Lees meer over de foundations van onze Vrienden in het jaarverslag

Goed Geld Gala

Elk jaar organiseert de VriendenLoterij het Goed Geld Gala, de gelegenheid waarop we bekend maken hoeveel de deelnemers het afgelopen jaar bijeen hebben gebracht voor goede doelen. Van de totale inleg gaat 50 procent naar de goededoelenorganisaties, de andere helft is bestemd voor de prijzenpot en het organiseren van de loterij.

Lees meer over het Goed Geld Gala in het jaarverslag

Cijfers van de VriendenLoterij over 2015

Lees meer over de opbrengst van de loterij, de afdracht aan goede doelen, prijzen en kosten in het jaarverslag

Bekijk het volledige jaarverslag van de VriendenLoterij van 2015
Bekijk het volledige jaarverslag van de Goede Doelen Loterijen van 2015

De VriendenLoterij, de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij vormen samen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV. Lees ook de jaarverslagen van de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij.

Voor de geconsolideerde jaarrekening 2015 van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. kunt u contact met ons opnemen via communicatie@vriendenloterij.nl.

Jaarverslag aanvragen

Wilt u ons jaarverslag opgestuurd krijgen via de post? Vul dan onderstaand formulier in:

project.general_error_message

Planet First

Planet First

Zorgzaam ondernemen vinden wij belangrijk. Planet First! is onze duurzaamheidsvisie die hieraan ten grondslag ligt.

Lees meer

VriendenLoterij - Werken doe je bij

Werken bij de VriendenLoterij

Een steentje bijdragen aan een sportieve en gezonde wereld, jezelf professioneel blijven ontwikkelen, plezier hebben in je werk. Dat is werken bij de VriendenLoterij.

Vacatures >