Jaarverslag 2017

2017 is een succesvol jaar voor de VriendenLoterij. Dankzij onze deelnemers steeg de inleg naar een nieuw recordbedrag van € 117,9 miljoen. De helft daarvan ging naar gezondheid en welzijn in Nederland. Bekijk en lees er hieronder meer over!

Bekijk het jaarverslag van 2017

VriendenLoterij factsheet

In dit factsheet zijn de belangrijkste feiten in een grafisch overzicht weergegeven. Klik op de afbeelding om het factsheet te downloaden in pdf.

Download het factsheet

Het jaar 2017 in het kort

Wat is er bereikt?

Over de inleg van 2017 konden we een bedrag van € 58,9 miljoen uitkeren aan 50 goede doelen en ruim 3.000 clubs en verenigingen.

Lees meer over onze goede doelen in het jaarverslag

PrijzenMarathon voor Het Vergeten Kind

In 2017 bundelden de VriendenLoterij en Het Vergeten Kind hun krachten in de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor kinderen met een instabiele of onveilige thuissituatie. Door mee te spelen steunden deelnemers van de VriendenLoterij de bouw van één grote, liefdevolle plek voor tienduizenden kwetsbare kinderen in Nederland: Het Huis van Het Vergeten Kind. Hier kunnen zij hun zorgen en ellende opzij zetten, weer gewoon kind zijn en zich ontwikkelen.

Lees meer over de VriendenLoterij PrijzenMarathon in het jaarverslag

VriendenFonds vervult 136 hartenwensen

Het VriendenFonds biedt met een financiële bijdrage een steuntje in de rug aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Beneficiënten, stichtingen, clubs en verenigingen verbonden aan de loterij laten zo een langgekoesterde wens van hun vrijwilliger of clublid in vervulling gaan.

Lees meer over vervulde hartenwensen door het VriendenFonds in het jaarverslag

Goed Geld Gala

Elk jaar organiseert de VriendenLoterij het Goed Geld Gala, een gelegenheid waarop we bekend maken hoeveel de deelnemers het afgelopen jaar bijeen hebben gebracht voor goede doelen. Van de totale inleg gaat 50% naar de goededoelenorganisaties, de andere helft is bestemd voor de prijzenpot en het organiseren van de loterij.

Lees meer over het Goed Geld Gala in het jaarverslag

Cijfers van de VriendenLoterij over 2017

Lees meer over de opbrengst van de loterij, de afdracht aan goede doelen, prijzen en kosten in het jaarverslag

Bekijk het volledige jaarverslag van de VriendenLoterij van 2017

De VriendenLoterij, de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij vormen samen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV. Lees ook de jaarverslagen van de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij.

Jaarverslag aanvragen

Wilt u ons jaarverslag opgestuurd krijgen via de post? Vul dan onderstaand formulier in:

project.general_error_message

VriendenLoterij Jaarverslag van 2014

Jaarverslagen

Onze jaarverslagen zijn digitaal door te bladeren. Zoom in op artikelen, bekijk filmpjes van prijswinnaars of lees meer over onze goede doelen.

Bekijk het jaarverslag van 2017