Jaarverslag 2016

2016 is een succesvol jaar voor de VriendenLoterij. Dankzij onze deelnemers steeg de inleg naar een nieuw recordbedrag van € 113,3 miljoen. De helft daarvan ging naar gezondheid en welzijn in Nederland. Bekijk en lees er hieronder meer over!

Bekijk het jaarverslag van 2016

VriendenLoterij factsheet

In dit factsheet zijn de belangrijkste feiten in een grafisch overzicht weergegeven. Klik op de afbeelding om het factsheet te downloaden in pdf.

Download het factsheet

Het jaar 2016 in het kort

Wat is er bereikt?

Het jaar 2016 in het kort Wat is er bereikt? Over de inleg van 2016 konden we een bedrag van € 56,6 miljoen uitkeren aan 48 goede doelen en ruim 3.000 clubs en verenigingen.

Lees meer over onze goede doelen in het jaarverslag

PrijzenMarathon voor Spieren voor Spieren

In 2016 bundelden de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren hun krachten in de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor kinderen met spierziekten. Met ruim 47.000 nieuwe deelnemers en maar liefst 350.000 prijzen was dit de meest succesvolle editie ooit.

Lees meer over de VriendenLoterij PrijzenMarathon in het jaarverslag

VriendenFonds vervult 91 hartenwensen

Het VriendenFonds biedt met een financiële bijdrage een steuntje in de rug aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Beneficiënten, stichtingen, clubs en verenigingen verbonden aan de loterij laten zo een langgekoesterde wens van hun vrijwilliger of clublid in vervulling gaan.

Lees meer over vervulde hartenwensen door het VriendenFonds in het jaarverslag

Echte vrienden

Afgelopen jaar verwelkomden we judoka en Olympisch bronswinnaar Dennis van der Geest als nieuwe ambassadeur. Hij is een van de Ambassadeurs en (sportieve) BN’ers en hun VriendenFoundations die zich met groot enthousiasme inzetten om anderen, die door omstandigheden aan de zijlijn staan, te helpen weer volop mee te doen in de maatschappij.

Lees meer over onze Ambassadeurs en Vrienden in het jaarverslag

Goed Geld Gala

Elk jaar organiseert de VriendenLoterij het Goed Geld Gala, een gelegenheid waarop we bekend maken hoeveel de deelnemers het afgelopen jaar bijeen hebben gebracht voor goede doelen. Van de totale inleg gaat 50% naar de goededoelenorganisaties, de andere helft is bestemd voor de prijzenpot en het organiseren van de loterij.

Lees meer over het Goed Geld Gala in het jaarverslag

Cijfers van de VriendenLoterij over 2016

Lees meer over de opbrengst van de loterij, de afdracht aan goede doelen, prijzen en kosten in het jaarverslag

Bekijk het volledige jaarverslag van de VriendenLoterij van 2016
Bekijk het volledige jaarverslag van de Goede Doelen Loterijen van 2016

De VriendenLoterij, de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij vormen samen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV. Lees ook de jaarverslagen van de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij.

Voor de geconsolideerde jaarrekening 2016 van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. kunt u contact met ons opnemen via communicatie@vriendenloterij.nl.

Jaarverslag aanvragen

Wilt u ons jaarverslag opgestuurd krijgen via de post? Vul dan onderstaand formulier in:

project.general_error_message