Ruim € 56,6 miljoen voor goede doelen op Goed Geld Gala

Mede dankzij uw deelname ontvingen 48 goede doelen een fantastisch bedrag van € 56,6 miljoen. Met deze bijdrage verrichten goede doelen fantastisch werk, waarmee zij mensen een steuntje in de rug kunnen geven.

Goede doelen steunen

Met uw deelname worden maar liefst 48 goede doelen gesteund. Een aantal initiatieven, zoals het Aids Fonds, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, behoren tot de vaste goede doelen van de VriendenLoterij en ontvangen ieder jaar gegarandeerd een schenking.

Mantelzorgers ondersteunt dankzij schenking

Zo kan het Nationaal Ouderenfonds dankzij een extra schenking van € 495.000,- een mantelzorgprogramma bij dementie ontwikkelen. Dit programma ondersteunt mantelzorgers bij hun goede zorg, zowel praktisch als in kennis.

Dit is hard nodig, omdat dementie uitgroeit tot volksziekte nummer 1 en veel hulpbehoevende ouderen langer thuis blijven wonen. Deze schenking komt bovenop de reguliere bijdrage van € 1.933.230,- die het Nationaal Ouderenfonds over 2016 van de VriendenLoterij ontvangt.

Beschadiging bij kinderen door
(v)echtscheiding

Villa Pinedo krijgt een eenmalige schenking van € 250.000,- om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingen te voorkomen of verzachten. De eenmalige schenking wordt ingezet om het buddyproject landelijk uit te rollen en het aantal buddy’s te vergroten.

De buddy’s zijn leeftijdgenoten met dezelfde ervaring en opgeleid om kinderen en jongeren tussen 12 en 24 jaar te begeleiden in het verwerken van de scheiding van hun ouders. Gedurende een aantal maanden worden deze kinderen en jongeren online bijgestaan door hun buddy.

Lees meer over onze goede doelen

Goed Geld Gala 2017

Heeft u de livestream gemist? Bekijk dan de filmpjes van het Goed Geld Gala. We geven u graag een impressie van de avond met de onderstaande compilatie en de speeches van directeur Boudewijn Poelmann en Minister Edith Schippers.

Compilatie Goed Geld Gala 2017

Speech Boudewijn Poelmann

Speech Minister Edith Schippers


Uw deelname maakt dit mede mogelijk