Stichting MS Research

Stichting MS Research

Deze stichting stimuleert en financiert onderzoek naar multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel. MS tast de isolatielaag (myeline) rond de zenuwbanen aan, waardoor de overdracht van zenuwsignalen verstoord raakt. De ziekte is relatief onbekend, waardoor mensen met MS zich vaak onbegrepen voelen door hun omgeving.

Onderzoek naar de oorzaken van MS

De doelstelling is het opsporen van de oorzaken van MS en het ontwikkelen van effectieve behandelwijzen. Jaarlijks subsidieert de Stichting voor meer dan 2 miljoen euro aan onderzoeksprojecten aan Nederlandse universiteiten en en onderzoeksinstituten. Hierbij is de Stichting volledig aangewezen op particuliere giften, fondsen en giften van het bedrijfsleven.

Centra voor MS

Vanaf 1980 heeft MS Research circa 150 projecten gefinancierd. Als belangrijke mijlpaal werd in 1998 het MS Centrum aan de Vrije Universiteit te Amsterdam geopend en in 2002 het ErasMS in Rotterdam. Daarnaast financiert de Stichting sinds 1990 de MS Hersenbank die een cruciale rol speelt binnen het onderzoek naar MS.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.msresearch.nl
Adres
Leidseweg 557, 1e etage
2253 JJ Voorschoten
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2014
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 3.689.230,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 30.682,-
"Dankzij de spelers van de VriendenLoterij komt de oplossing voor MS dichterbij"
Dorinda Roos Directeur