Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren

Wekelijks komen er kinderen met een onverklaarde spierzwakte naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Soms wachten ze jaren op hulp. Dat moet stoppen! Daarom bundelen de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren de krachten met de VriendenLoterij PrijzenMarathon.

Als u meespeelt voor Spieren voor Spieren gaat de helft van uw lotprijs naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Samen zorgen we ervoor dat kinderen met een spierziekte binnen één dag een diagnose én een behandelplan krijgen!

Samen sterk voor kinderen met een spierziekte

Mede dankzij uw steun wordt het Spieren voor Spieren Kindercentrum uitgebreid. Sinds 1 april 2008 kunnen kinderen met (het vermoeden van) een spierziekte terecht in het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

  In het Spieren voor Spieren Kindercentrum worden alle onderzoeken georganiseerd op één dag om de juiste diagnose zo snel mogelijk te stellen. Een traject wat voorheen jaren kon duren. Kinderen met verdenking op een spierziekte en hun ouders zitten daardoor minder lang in onzekerheid en krijgen veel eerder een behandelplan.

  Met de uitbreiding die mede mogelijk wordt gemaakt door u:

  • kunnen er meer kinderen geholpen worden aan een diagnose en een behandelplan;
  • Wordt er meer kennis verkregen over spierziekten bij kinderen, wat leidt tot een betere behandeling; Wordt kennis en kunde gebundeld, wat sneller leidt tot een medicijn of behandeling;
  • Wordt er gewerkt aan een toekomst voor kinderen met een spierziekte en het stoppen van spierziekten bij kinderen.

  Doorzetters

  Ondanks dat een spierziekte het hele leven van een kind verandert, laten zij juist zien hoe sterk zij in het leven staan. Bekijk hier de verhalen van kinderen die zich inzetten voor Spieren voor Spieren.

  Doorzetter vanaf dag één

  Lees Jenell's verhaal

  "Hij inspireert mensen"

  Lees Finn's verhaal

  Spieren voor Spieren

  "We maken er elke dag iets moois van"

  Lees Sylvie's verhaal

  Spieren voor Spieren

  Leven voor 100 jaar

  Lees Viggo's verhaal

  Speel mee voor dit goede doel

  Koop een lot
  Totaal ontvangen
  € 1,9 miljoen
  Door deelnemers gekozen
  € 1.100.625,-