Nationaal Ouderenfonds

Nationaal Ouderenfonds

Wist u dat er ouderen zijn die hun voicemail afluisteren, gewoon om even een stem te horen? Of dat er vele ouderen zijn die maar één keer in de vier weken bezoek krijgen en nauwelijks naar buiten kunnen? Kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van anderen. Die hulp en steun nodig hebben, maar het niet krijgen. Het Nationaal Ouderenfonds helpt juist déze ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft praktische oplossingen die daadwerkelijk een verschil maken. Het Nationaal Ouderenfonds zamelt geld in voor concrete projecten en activiteiten die direct ten goede komen aan kwetsbare ouderen. Daarbij richt het Ouderenfonds zich op de volgende speerpunten:

  • Bestrijden van eenzaamheid
  • Bestrijden van armoede
  • Vergroten van veiligheid
  • Bevorderen van goede zorg
  • Bevorderen van een gezonde oude dag

BoodschappenPlusBus

Het Nationaal Ouderenfonds heeft in vele tientallen plaatsen in Nederland een BoodschappenPlusBus opgezet. Een fantastisch initiatief dat mede mogelijk gemaakt wordt door úw bijdrage via de VriendenLoterij!

Via de BoodschappenPlusBus kunnen ouderen weer gezamenlijk en onder begeleiding van een vrijwilliger activiteiten ondernemen, uitstapjes doen en er samen op uit gaan, waardoor ze zich minder alleen voelen en nieuwe mensen leren kennen.

OldStars

Een bijzonder project van het Ouderenfonds, in samenwerking met de Stichting Meer dan Voetbal en de Eredivisie, dat de komende jaren gefinancierd wordt door de VriendenLoterij, is OldStars. 60-plussers doen aan walking football bij hun favoriete Eredivisieclub. Ze werken aan hun conditie en bouwen nieuwe sociale contacten op, het belangrijkste doel van dit project.

Koffietijd nam een kijkje bij Oldstars

Steun aan ouderen, het hele jaar door

Ook organiseert het Ouderenfonds het hele jaar door evenementen naar bijvoorbeeld het museum, een kerstdiner of een dagje strand, kan men  gezellig samen breien of bellen naar de OuderenOmbudsman.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Web
www.ouderenfonds.nl
Adres
Regulierenring 2D
3981 LB Bunnik
Gesteund sinds 2002
Ontvangen in 2015
€ 200.000,-
Totaal ontvangen
€ 12.731.227,-
Extra geoormerkte bijdrage
€ 1.909.531,-
"Dankzij de VriendenLoterij kunnen we jaarlijks duizenden ouderen meenemen met een onvergetelijk dagje uit"
Corina Gielbert Directeur