“Bob, mijn man en onze vader, is overleden aan darmkanker. Wij willen dat geen kind meer zijn ouder hoeft te verliezen aan deze ernstige ziekte”. “Bob, mijn man en onze vader, is overleden aan darmkanker. Wij willen dat geen kind meer zijn ouder hoeft te verliezen aan deze ernstige ziekte”.

Maag Lever Darm Stichting (MLDS)

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) zet zich op verschillende fronten in voor buikpatiënten. Een belangrijke taak is het publiek van informatie te voorzien en praktische tips te geven aan de twee miljoen mensen in Nederland met een spijsverteringsziekte. 

Een spijsverteringsziekte heeft niet alleen invloed op het functioneren van het lichaam, maar kan ook effect hebben op het welbevinden, sociaal functioneren, gezinsleven, eetpatroon, de arbeidsuitoefening en seksualiteit. Vandaar dat het belangrijk is om met anderen te kunnen praten, ervaringen uit te wisselen, tips te geven of steun te krijgen.

Financiering van onderzoek

De stichting financiert bovendien onderzoek om het inzicht in allerlei vormen van maag-, lever- en darmziekten te verbeteren. Daarnaast participeert de MLDS in de verbetering van de zorg aan patiënten en steunt de stichting de verschillende patiëntenverenigingen in Nederland.

Speel mee voor dit goede doel

Koop een lot
Gesteund sinds 2004
Ontvangen in 2016
€ 615.016,-
Totaal ontvangen
€ 14,5 miljoen
Door deelnemers gekozen
€ 961.529,-
"Dankzij de deelnemers die meespelen met de VriendenLoterij kunnen wij noodzakelijk onderzoek naar maag-, lever- en darmziekten blijven doen. Onderzoek en voorlichting helpt!"
Marian Verasdonck- van Wijchen Directeur