De bescherming van deelnemersgegevens is een zeer belangrijke zaak. Dit heeft onze voortdurende aandacht. De Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) verwerken (persoons)gegevens conform de wet- en regelgeving, waaronder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Graag verwijzen wij u voor meer informatie naar ons privacy statement.

Privacy & Cookie Statement

In dit Privacy & Cookie Statement informeren de Goede Doelen Loterijen u hoe wij uw persoonsgegevens verwerken. Dit Privacy & Cookie Statement is van toepassing op alle activiteiten (inclusief printmedia, radio, televisie en internet) van de Goede Doelen Loterijen. Wij kunnen het Privacy & Cookie Statement van tijd tot tijd aanpassen.

Dit Privacy & Cookie Statement is per onderwerp onderverdeeld en geeft informatie in verschillende lagen. Per onderwerp leest u eerst een samenvatting op hoofdlijnen. Wanneer u meer gedetailleerde informatie wenst over een onderwerp, klikt u dan op de link 'meer details'.


Wie zijn de Goede Doelen Loterijen?

De Nationale Postcode Loterij N.V., de BankGiro Loterij N.V. en de Vriendenloterij N.V. worden samen de 'Goede Doelen Loterijen' genoemd.

Meer details>

De Goede Doelen Loterijen zijn gevestigd aan de Van Eeghenstraat 70, 1071 GK Amsterdam. Onze contactgegevens staan hieronder opgenomen onder ‘Hoe kunt u contact opnemen met de Goede Doelen Loterijen’.

Wie is de verwerkingsverantwoordelijke?

De Goede Doelen Loterijen zijn ieder voor zich verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer details>

De Goede Doelen Loterijen hebben gemeenschappelijke deelnemersadministraties.  De VriendenLoterij N.V. is verantwoordelijke voor alle gegevensverwerking namens de VriendenLoterij, waaronder www.vriendenloterij.nl,de BankGiro Loterij N.V. is verantwoordelijke voor alle gegevensverwerkingen van de BankGiro Loterij, waaronder www.bankgiroloterij.nl en de Nationale Postcode Loterij N.V. is verantwoordelijke voor alle gegevensverwerkingen van de Nationale Postcode Loterij, waaronder www.postcodeloterij.nl .
Voor analyse- en marketingdoeleinden voeren de Goede Doelen Loterijen één gezamenlijke administratie. Daarnaast is de Nationale Postcode Loterij N.V.  ook (mede-)verantwoordelijke voor persoonsgegevens die worden verzameld via www.werkendoejebij.nl, www.greenchallenge.info en www.miljoenenjacht.nl. De BankGiro Loterij N.V. is (mede-)verantwoordelijke voor www.museumprijs.nl en www.molenprijs.nl.

Welke persoonsgegevens verwerken de Goede Doelen Loterijen?

De Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) verwerken persoonsgegevens van onze (oud-)deelnemers, potentiële deelnemers, bezoekers en gebruikers van onze websites en onze ledenservice en deelnemers van joint promotions, spelletjes of acties op websites van derden. Daarbij kan worden gedacht aan contactgegevens, gegevens over deelname aan de loterij en gegevens over interesses en voorkeuren. Het verstrekken van persoonsgegevens is nooit verplicht, maar het gebruik van websites van de Goede Doelen Loterijen, toegang tot content en verzoeken om informatie kunnen wel afhankelijk zijn van het verstrekken van informatie. Ook plaatsen wij (indien nodig na uw toestemming) cookies. Meer informatie daarover vindt u in ons cookiebeleid onder vraag 'Welke cookies plaatsen de Goede Doelen Loterijen?'. Wij verwerken onder meer de volgende categorieën persoonsgegevens:

  • personalia en betalingsgegevens (bijvoorbeeld naam, adres, woonplaats, geboortedatum, geslacht, bankrekeningnummer, betaalgegevens, telefoonnummer, e-mailadres);
  • deelnamedetails (bijvoorbeeld de voicelog van het gesprek waarin u aangeeft met hoeveel loten u gaat deelnemen);
  • marketingvoorkeuren (bijvoorbeeld of u zich heeft aan- of afgemeld voor e-mailaanbiedingen);
  • deelnamegedrag (bijvoorbeeld met hoeveel loten u in het verleden heeft deelgenomen en of u aan acties en joint promotions heeft deelgenomen);
  • interactiegegevens (bijvoorbeeld jouw IP-adres, cookie ID’s, accountgegevens, surfgedrag, gebruik van social media, e-mailresponse, type browser en mobiel toestel, besturingssysteem en applicatieversie, taalinstellingen, locatiegegevens en gebruik van jouw (VIP) kaart of contact met de ledenservice) .



Meer details>

Wanneer u onze websites gebruikt verzamelen de Goede Doelen Loterijen (een deel van) uw IP-adres, type browser, besturingssysteem en applicatieversie, taalinstellingen, de pagina via welke u naar onze website bent gekomen en de pagina’s van onze website die u heeft bezocht. Ook verzamelen de Goede Doelen Loterijen informatie over de respons op e-mailberichten. Als u onze website via een mobiel apparaat bezoekt, verzamelen we ook informatie over het merk van uw mobiele apparaat en andere specifieke kenmerken van het apparaat. De Goede Doelen Loterijen kunnen ook persoonsgegevens ontvangen over uw bezoek aan joint promotion- of campagnewebsites, of aan websites van partners of derden, nadat u daarvoor toestemming heeft gegeven. 
Om je goed van dienst te kunnen zijn, is onze ledenservice via meerdere kanalen bereikbaar. Zo kun je ons bellen, e-mailen of ons een (persoonlijk) bericht sturen via social media. We maken aantekening van de gesprekken die we met je voeren en kunnen deze opnemen, zodat we je een volgende keer nog beter kunnen helpen en we onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Wij zullen jou nooit vragen om gevoelige gegevens met ons te delen.

De Goede Doelen Loterijen verzamelen niet alleen informatie bij jou zelf, maar kopen ook extern persoonsgegevens in bij leveranciers in overeenstemming met de wet. Vaste leveranciers van de Goede Doelen Loterijen zijn EDM, PostNL en Company.info.

Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?

Om onze verschillende missies en de daarbij behorende loterijen op een zo goed mogelijke manier uit te kunnen voeren, verwerken wij uw persoonsgegevens. Ook moeten wij voldoen aan wettelijke verplichtingen waarvoor wij uw persoonsgegevens verwerken. Ten slotte sturen wij u ook graag relevante informatie en aanbiedingen.



Meer details>

    De door u opgegeven persoonsgegevens worden verwerkt voor de volgende doeleinden:

    • voeren van een deelnemersadministratie en het uitvoeren van loterijen, toegevoegde spellen en andere (promotionele) acties verband houdende met de bedrijfsvoering van de Goede Doelen Loterijen;
    • incasseren van inleggelden, uitbetalen van prijzen en verstrekken van cadeaus;
    •  aanbieden van ondersteuning en dienstverlening via de ledenservice;
    • houden en ontwikkelen van functionele en persoonlijk afgestemde websites en apps,
    • controleren en testen van uitingen en de websites,
    • maken van koppelingen met social media,
    • aanbieden van joint promotion met partners
    • aanbieden van een persoonlijk online account;
    • het verzenden van uitslagen, aanbiedingen, nieuwsbrieven en overige informatie inzake doelstellingen van de Goede Doelen Loterijen;
    • het doen van gepersonaliseerde marketing, segmentatie en optimaliseren van marketingboodschappen en -kanalen door het verzamelen, combineren, analyseren en gebruiken van (persoons)gegevens van (potentiële en oud)deelnemers ten behoeve van de Goede Doelen Loterijen;
    • het registreren van uw marketingvoorkeuren;
    • het voldoen aan wettelijke verplichtingen
    • het voorkomen, onderzoeken en tegengaan van klachten, (vermoedens van) fraude en handelingen in strijd met de (deelnemers)reglementen en actievoorwaarden en het verdedigen van de rechtspositie van de Goede Doelen Loterijen.

      Buiten bovengenoemde verwerkingsdoeleinden, zal de Goede Doelen Loterijen persoonsgegevens niet verwerken, waaronder aan derden verstrekken, zonder uw voorafgaande toestemming.

    Grondslag van de verwerking

    Om uw persoonsgegevens te mogen verwerken, moet deze zijn gebaseerd op één van de grondslagen uit de AVG. In het geval van de Goede Doelen Loterijen is dat – afhankelijk van de specifieke persoonsgegevens - op basis van het deelnemersreglement, een wettelijke verplichting, een gerechtvaardigd belang of de toestemming. Indien u bepaalde persoonsgegevens niet verstrekt, kan het zijn dat u niet mee kunt spelen of niet alle functionaliteiten van de website kunt ervaren.

    Meer details>

    Ter illustratie noemen wij de volgende voorbeelden:

    Deelnemersovereenkomst: om als deelnemer mee te kunnen spelen, moeten wij bepaalde persoonsgegevens van u verwerken: denk aan jouw NAW-gegevens, en betalingsgegevens.

    Wettelijke verplichtingen: op basis van bijvoorbeeld fiscale wetgeving moeten wij bepaalde financiële gegevens bewaren.

    Gerechtvaardigd belang: wij hebben er belang bij om – rekening houdend met jouw privacybelang - u te benaderen met aanbiedingen die op uw voorkeuren zijn toegesneden. Daarom houden wij bijvoorbeeld uw gebruik van de website bij.

    Toestemming: Als de verwerking van persoonsgegevens niet onder één van de eerdergenoemde grondslagen valt, zullen wij uw toestemming vragen om bepaalde persoonsgegevens te verwerken. U kunt uw toestemming altijd intrekken.

    Hoe zetten de Goede Doelen Loterijen profilering in?

    Bij de verwerking van persoonsgegevens voor verschillende doeleinden maken wij gebruik van geautomatiseerde besluitvorming, met inbegrip van profilering. Wij kunnen dit doen door een webpagina speciaal voor u aan te passen, of door u persoonlijke aanbiedingen toe te sturen.

    De Goede Doelen Loterijen hebben een gezamenlijke marketingadministratie. Persoonsgegevens van (potentiële en oud-) deelnemers van één van de Goede Doelen Loterijen zijn inzichtelijk voor en kunnen voor marketing-, segmentatie- en profieldoeleinden worden gebruikt door de andere Goede Doelen Loterijen. De Goede Doelen Loterijen streven er naar u zo relevant en persoonlijk mogelijk te benaderen. Om dat mogelijk te maken, koppelen, combineren en analyseren de Goede Doelen Loterijen beschikbare (persoons)gegevens om zo de meest relevante doelgroepen en segmenten, inhoud, advertenties, informatie, momenten en kanalen te bepalen en de contactdruk te beperken. Dit kan ook door het combineren van en met data afkomstig uit verschillende cookies. Zo kan Google Analytics data gebruikt worden in combinatie met de data verzameld via andere cookies zoals Relay42. Soms maken de Goede Doelen Loterijen daarbij ook gebruik van externe bronnen. Er worden geen bijzondere (gevoelige) persoonsgegevens in profielen verwerkt. Er worden passende beveiligingsmaatregelen getroffen.

    Meer details>

    Voor profileringsdoeleinden kunnen de volgende (persoons)gegevens, in wisselende samenstellingen, worden gecombineerd, geanalyseerd en gesegmenteerd:

    • Demografische gegevens: algemene gegevens die de Goede Doelen Loterijen inkopen bij andere bedrijven. Het gaat hier niet om persoonsgegevens, maar bijvoorbeeld om gegevens op wijkniveau. Wanneer demografische gegevens worden gekoppeld aan een individu, kunnen het wel persoonsgegevens worden;
    • Transactiegegevens: persoonsgegevens die volgen uit transacties tussen de Goede Doelen Loterijen en u. Denk hierbij aan gegevens of u deelnemer bent van de Goede Doelen Loterijen, het aantal loten dat u heeft afgenomen en met welk adres of welke adressen u mee speelt of heeft meegespeeld. Bij gebruik van de BGL VIP-kaart kunnen de locatie en datum waarop u de BGL VIP-kaart hebt gebruikt worden verwerkt. Hieronder vallen ook de cadeaus die u uitkiest in de webshops en of u al dan niet gebruik heeft gemaakt van een gewonnen tegoed(kaart), zoals voor acties als DoeMaarLekkerDuurzaam of een joint promotion partner;
    • Interactiegegevens: persoonsgegevens die volgen uit contact tussen de Goede Doelen Loterijen en u. Bijvoorbeeld welke websites en apps u heeft gebruikt, met wat voor soort devices u dit doet en andere cookies identifiers. Dit geldt ook voor offline interacties en betreft ook gegevens over hoe vaak er contact is tussen de Goede Doelen Loterijen en u;
    • Gedragsgegevens: persoonsgegevens die de Goede Doelen Loterijen verwerken over uw gedrag, zoals uw voorkeuren, mening, wensen en behoeften. Deze gegevens kunnen wij bijvoorbeeld afleiden uit uw surfgedrag op onze websites of apps of doordat u een koppeling hebt gemaakt met een social media-account. Maar ook via gevoerde inbound telefoongesprekken en e-mail contact met onze Ledenservice. Informatie via trackingcookies verzamelen en gebruiken de Goede Doelen Loterijen (of hierboven de afkorten benoemen) alleen met uw toestemming.

    Ook maken wij gebruik van Facebook Custom Audiences. Door middel van Facebook Custom Audiences, kunnen er aan jou op Facebook (mits jij gebruik maakt van Facebook) gepersonaliseerde advertenties getoond worden. Gegevens worden altijd gehasht naar Facebook verzonden om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen, en er wordt nooit meer verzonden dan een e-mailadres.
     
    Mocht je niet willen dat gepersonaliseerde advertenties door middel van Facebook Custom Audiences worden getoond, dan kun jij je hiervoor eenvoudig afmelden door telefonisch of per post contact op te nemen met de ledenservice van de Goede Doelen Loterijen. Let op: het is altijd mogelijk dat er na afmelding nog advertenties van de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij of de VriendenLoterij  op Facebook getoond worden, echter zijn dit dan geen gepersonaliseerde advertenties.

    De Goede Doelen gebruiken cookies om gepersonaliseerde marketingberichten te kunnen sturen. Op basis hiervan kunt marketing op maat in plaats van algemene marketinguitingen verwachten.

     

    Aan wie verstrekken de Goede Doelen Loterijen persoonsgegevens?

    Om u van dienst te kunnen zijn en om onze loterijen uit te voeren, schakelen wij andere partijen in om namens ons persoonsgegevens te verwerken. Soms zijn wij wettelijk verplicht of dwingt een rechter ons om persoonsgegevens te verstrekken aan bijvoorbeeld de Belastingdienst, de politie of de toezichthouder.

    Meer details>

    Als wij persoonsgegevens laten verwerken door een derde partij, sluiten wij met deze zogenaamde verwerkers een schriftelijke verwerkersovereenkomst die voldoet aan de AVG. Een verwerker kan bijvoorbeeld zijn een logistieke partij die het vervoer van onze producten op zich neemt, een financiële dienst die de betaling op de website faciliteert of een reclamebureau dat een e-mailcampagne verzorgt.

    Wij verkopen uw persoonsgegevens nooit.

    Hoe worden gegevens verwerkt bij Joint Promotions?

    De Goede Doelen Loterijen kunnen met andere partijen gezamenlijk promotionele acties (joint promotions) organiseren. Zo kan bijvoorbeeld een van de Goede Doelen Loterijen samen met een derde partij een online prijsvraag aanbieden. Indien u deelneemt aan een joint promotion worden persoonsgegevens verwerkt (bijvoorbeeld uw naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer). De partijen die de joint promotion aanbieden zijn zelfstandig verantwoordelijk(e) voor de doeleinden waarvoor en de manier waarop zij deze persoonsgegevens verwerken. Voor zover het de Goede Doelen Loterijen betreft, is dit Privacy Statement daarop van toepassing.

    Meer details>

    Persoonsgegevens die worden verkregen via joint promotions worden door de Goede Doelen Loterijen gebruikt om de betreffende actie uit te voeren. Daarnaast worden persoonsgegevens gebruikt om jou te benaderen voor commerciële doeleinden. Persoonsgegevens worden gebruikt, totdat je aangeeft niet langer (via een bepaald kanaal) te willen worden benaderd. In dat geval zullen de noodzakelijke gegevens in een 'verzetsbestand' worden opgenomen en de overige persoonsgegevens niet langer worden gebruikt.

    Welke cookies plaatsen de Goede Doelen Loterijen?

    De Goede Doelen Loterijen gebruiken cookies en soortgelijke technieken waarmee (persoons)gegevens voor verschillende doeleinden worden verwerkt. Wanneer u daarvoor toestemming heeft gegeven, worden cookies en soortgelijke technieken gebruikt voor het bieden van extra functionaliteit (zoals voor het gebruik van social media), het uitvoeren van (marketing)analyses en het doen van gepersonaliseerde marketing.

    De Goede Doelen Loterijen plaatsen ook cookies voor technische, functionele en zuivere analytische doeleinden. Voor het plaatsen van deze cookies is geen toestemming nodig, omdat deze geen of geringe invloed hebben op uw privacy.

    Meer details>

    Wat zijn cookies?
    De websites van de Goede Doelen Loterijen gebruiken cookies en soortgelijke technieken (hierna kortweg ‘cookies’). Hiermee worden via uw browser (persoons)gegevens verzameld, opgeslagen en/of gedeeld.  De Goede Doelen Loterijen gebruiken de volgende cookies.

    Cookies die altijd mogen worden geplaatst
    Bepaalde cookies zijn technisch noodzakelijk om onze websites minimaal operationeel te maken, zoals een inlog-cookie, of functioneel, bijvoorbeeld om de door u opgegeven instellingen of voorkeuren te onthouden. Daarnaast plaatsen Goede Doelen Loterijen cookies die strikt noodzakelijke informatie verzamelen om de kwaliteit en effectiviteit van de website te kunnen beoordelen. Dergelijke cookies mogen zonder toestemming worden geplaatst. Zo is voor het gebruik van Google Analytics met Google een bewerkersovereenkomst gesloten, worden de laatste 8 cijfers van uw IP-adres gemaskeerd en worden geen persoonsgegevens gedeeld met Google.

    Cookies die worden geplaatst na uw toestemming
    Andere cookies plaatsen en gebruiken we pas nadat u hiervoor toestemming heeft gegeven. Deze toestemming geeft u door gebruik te maken van onze website. Onderaan de pagina vindt u een overzicht van alle cookies.

    Hoe u zich kunt verzetten tegen cookies?
    U kunt uw browser zo instellen dat deze op een vooraf bepaalde manier met cookies omgaat. Bijvoorbeeld dat nooit cookies worden geaccepteerd, of geen cookies worden geaccepteerd vanuit andere domeinen dan die van de website die u op dat moment bezoekt. Dit heeft mogelijk wel consequenties voor uw gebruiksmogelijkheden of ervaring van de website.  

    Indien u zich (alleen) wilt verzetten tegen de analytische cookies van Google Analytics, kunt u dit in uw browser instellen door hier te klikken (deze functionaliteit werkt niet op mobiele apparaten).

    Wanneer u liever geen cookies wenst, kunt u voor al uw vragen en verzoeken terecht bij Ledenservice.

    Social media cookies en andere cookies van derden
    De Goede Doelen Loterijen maakt ook gebruik van cookies om de inhoud van haar websites te (laten) delen via social media. Ook voor deze cookies vragen we toestemming. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. Deze verklaringen kunnen regelmatig wijzigen. De Goede Doelen Loterijen heeft daar geen invloed op.

    Op de cookies en persoonsgegevens die door derden worden verwerkt, zijn de Privacy & Cookie Statements van de betreffende derden van toepassing.

    Hoe zorgen de Goede Doelen Loterijen voor vertrouwelijke omgang met persoonsgegevens?

    De Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) gaan vertrouwelijk om met persoonsgegevens. We nemen passende technische en organisatorische maatregelen, zodat persoonsgegevens worden beschermd. We delen persoonsgegevens alleen in overeenstemming met dit Privacy & Cookie Statement en alleen met derden wanneer dat geoorloofd en zorgvuldig gebeurt.

    Meer details>

    Vertrouwelijkheid en beveiliging
    De Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) nemen passende technische en organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen tegen toegang door onbevoegden. We hanteren de ISO 27000-norm, ook wel bekend als de ’Code informatiebeveiliging’. Gevoelige gegevens worden via internet altijd versleuteld verstuurd. Alleen personen die voor de goede uitoefening van hun werkzaamheden toegang tot persoonsgegevens nodig hebben, kunnen persoonsgegevens raadplegen.

    Gegevensdeling met derden
    Uw persoonsgegevens worden niet verhuurd,  verkocht of op andere wijze gedeeld met  of verstrekt aan derden, met uitzondering van joint promotion partners. De Goede Doelen Loterijen deelt persoonsgegevens wanneer zij daartoe verplicht zijn op grond van een wettelijke plicht, bijvoorbeeld een vordering van de politie of een beslagrekest. Ook zullen we (persoons)gegevens delen met derden, wanneer u daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u tijdens het gebruik van één van de websites van de Goede Doelen Loterijen er voor kiest om een bericht via uw social media account te delen of wanneer u er voor kiest om via Facebook in te loggen op uw persoonlijke pagina bij de Goed Doelen Loterijen. 

    Verder verwerken de Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) persoonsgegevens aan handhavende autoriteiten of fraude bestrijdende organisaties of wanneer dat noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting (vordering);.

    Verwerkers
    De Goede Doelen Loterijen (Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) maken afspraken met verwerkers om vertrouwelijke en zorgvuldige omgang met persoonsgegevens te waarborgen. Deze afspraken worden contractueel vastgelegd, bijvoorbeeld in zogeheten ‘verwerkersovereenkomsten’.
    Buiten de hierboven genoemde gevallen, zal de Goede Doelen Loterijen persoonsgegevens alleen aan derden verstrekken wanneer dat in overeenstemming is met de AVG.

    Verwerken van persoonsgegevens buiten de EU

    De Goede Doelen Loterijen probeert zoveel mogelijk jouw gegevens alleen binnen de Europese Unie te verwerken. Soms is dat niet mogelijk.

    Meer details>

    Wij proberen uw gegevens zoveel mogelijk op een server in de Europese Unie op te slaan. De AVG is in alle landen van de EU van toepassing. Als wij verwerkers inschakelen, eisen wij ook dat zij persoonsgegevens op servers in de Europese Unie opslaan. Voor zover dat niet mogelijk is, nemen wij de nodige maatregelen om een passend beschermingsniveau te bieden voor de bescherming van uw persoonsgegevens.

    Hoe kunt u uw reclamevoorkeuren doorgeven aan de Goede Doelen Loterijen?

    U kunt zelf bepalen of en via welke kanalen u door (één van) de Goede Doelen Loterijen benaderd wilt worden.

    Meer details>

    Reclamevoorkeuren
    De Goede Doelen Loterijen willen u op zo relevant mogelijke wijze te benaderen. U kunt uw reclamevoorkeuren per Goede Doelen Loterij instellen. 

    Marketing- en reclamevoorkeuren instellen
    Wanneer u liever geen reclame per geadresseerde post, telefoon of e-mail wilt ontvangen, kunt u uw voorkeuren instellen per Goede Doelen Loterij via onderstaande links:

    U kunt uw email voorkeuren ook aanpassen via de volgende links:

    Uw rechten ten aanzien van persoonsgegevens

    Als wij uw persoonsgegevens verwerken, heb je onder omstandigheden het recht om deze in te zien, te laten corrigeren verwijderen of beperken. Ook kun u soms bezwaar maken of overdracht van uw persoonsgegevens vragen.

    Meer details>

    Inzage en correctie: indien u wilt weten of wij uw persoonsgegevens verwerken of uw persoonsgegevens wilt aanpassen, dan kun u contact opnemen met onze ledenservice. Wij kunnen u vragen om u eerst te identificeren. Ook kun u inloggen in uw eigen account op onze website.
     
    Verwijderen: de AVG biedt onder omstandigheden de mogelijkheid aan om persoonsgegevens te laten wissen. U kunt uw verzoek doen via onze ledenservice. Wij kunnen u vragen om u eerst te identificeren. Vervolgens zullen wij beoordelen of het verzoek uit te voeren is. In sommige gevallen moeten wij namelijk wij uw persoonsgegevens namelijk bewaren voor bijvoorbeeld fiscale verplichtingen of om er voor te zorgen dat u geen reclame van ons ontvangt. Het gevolg van het verwijderen van uw persoonsgegevens kan zijn dat u reclame ontvangt (omdat u dan niet meer op een recht van verzetlijst staat).

    Beperken: u kunt contact opnemen met onze ledenservice met een verzoek om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken als u vindt dat uw persoonsgegevens onjuist zijn, de verwerking daarvan onrechtmatig is, u deze nodig hebt voor een rechtsvordering of u bezwaar hebt gemaakt tegen de verwerking daarvan. Wij kunnen u vragen om u te identificeren voordat u gebruik maakt van dit recht.

    Bezwaar: Als wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een gerechtvaardigd belang, dan kun u vanwege uw specifieke redenen bezwaar maken tegen verder gebruik van uw persoonsgegevens via onze ledenservice. Wij kunnen u vragen om u te identificeren voordat u gebruik maakt van dit recht.

    Bezwaar tegen reclame: Indien u niet langer reclame wilt ontvangen via e-mail of andersoortige elektronische berichten, dan kunt u zich daarvoor afmelden door op de uitschrijflink te klikken in een ontvangen e-mailbericht. U kunt zich ook afmelden door contact opnemen met onze ledenservice of via één van de volgende websites:

      Hoe lang bewaren wij uw persoonsgegevens?

      Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de doeleinden waarvoor wij uw persoonsgegevens gebruiken. Sommige gegevens moeten wij op grond van de wet voor een bepaalde tijd bewaren.

      Meer details>

      Als u bijvoorbeeld uw deelname opzegt, kan dat betekenen dat wij bepaalde persoonsgegevens nog wel moeten bewaren voor onze administratie. Waar dat kan, zullen wij uw persoonsgegevens zoveel mogelijk pseudonimiseren of anonimiseren.

      Hoe kunt u contact opnemen met de Goede Doelen Loterijen?

      Als u vragen heeft over de manier waarop wij uw persoonsgegevens verwerken, dan kunt u ons dat laten weten via onze ledenservice. Wij helpen u graag verder.

      Meer details>

        Contact
        De klantenservice is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur:

        • Nationale Postcode Loterij: per post aan Antwoordnummer 17960, 1000 WR Amsterdam. Telefoon 088 – 020 1010  (normaal tarief);
        • BankGiro Loterij: per post aan  Antwoordnummer 47546, 1070 WD Amsterdam. Telefoon 088 – 020 1030  (normaal
          tarief);
        • VriendenLoterij: per post aan Antwoordnummer 116, 1100 WC Amsterdam. Telefoon 088 – 020 1020  (normaal
          tarief);

        Mocht u een klacht hebben die wij niet voor u kunnen oplossen, dan kun u altijd een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

        Wanneer is dit Privacy & Cookie Statement voor het laatst gewijzigd?
        De Goede Doelen Loterijen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit Privacy Statement. U bent zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van de laatste versie van dit Privacy Statement. Wij raden u aan regelmatig na te gaan of er aanpassingen zijn. U vindt de datum van de laatste aanpassingen onderaan deze paragraaf.
        Dit Privacy& Cookie Statement is voor het laatst gewijzigd op: 25 mei 2018 10:01

        Cookies

        Cookie Naam Functie Tijd dat cookie bewaard wordt
        Goede Doelen Loterijen _stCookieTest, NS_COOKIETEST en NS_SESSION Technisch noodzakelijke cookie die controleert of uw computer cookies accepteert. Tot einde bezoek aan de site
        JSESSION ID Technisch noodzakelijke cookie die het unieke ID van de internetsessie bevat en bijvoorbeeld zorgt dat de gekozen weergave tijdens het bezoek wordt onthouden. Tot sluiten browser
        ServerID Technisch noodzakelijke cookie die zorgt dat dezelfde sessie steeds via dezelfde server wordt geladen. Tot sluiten browser
        gdl_segment Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). Tot einde sessie
        gdl_str Gebruik wordt gemaakt van een verkeersverdeler. Cookie zorgt er voor dat bezoeker die terugkeert dezelfde versie van de website te zien krijgt als bij het eerste bezoek. In de cookie wordt de testversie opgeslagen. 2 jaar
        lastSub Analytische cookie die vastlegt wanneer een formulier verstuurd wordt op de website en op welke pagina dit formulier is ingevuld Tot einde sessie.
        pUtm Analytische cookie om het herkomstkanaal van de lotverkoop te kunnen meten. 1 uur
        Measureworks RT Analytische cookie die meet hoe lang het duurt om onderdelen van de website te laden Max 3 maanden
        Relay42 _svs Technisch noodzakelijke cookie voor tag management en cookie-toestemming 2 jaar
        Sitestat C1 en S1 Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 5 jaar
        Google Analytics __utma Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 2 jaar
        __utmb Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). Half uur
        __utmc Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). Tot sluiten browser
        __utmz Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 6 maanden
        _ga Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 2 jaar
        _gac Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 2 jaar
        _gcl_aw Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 2 jaar
        _gcl_dc Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 2 jaar
        Hotjar _hjUserId Analytische cookie die websitebezoek meet (anoniem). 1 jaar
        Google Webmaster Tools WMC, PREF Functionele cookies die Google Maps gebruikt, bijvoorbeeld om inzoomen mogelijk te maken 2 jaar
        VriendenLoterij smartbanner-closed en smartbanner-installed bepalen of een smartbanner wel of niet wordt getoond 1 dag
        Formisimo ltd Nudgr Technisch noodzakelijke cookie waarbij gebruik wordt gemaakt van een random gegenereerd ID om eenzelfde bezoeker te kunnen herkennen 10 jaar
        Cookies die geplaatst worden na toestemming:
        Daisycon PHPSESSID, pdc, si_CAMPAGNEID, Campagne_ID bijv. 5173, LNT_reset Cookies die inzichtelijk maken welke door Daisycon ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartners afgerekend. Max 100 dagen
        Doubleclick _drt_, id Cookies die inzichtelijk maken welke door Doubleclick ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartners afgerekend. 2 jaar
        Marktplaats id Cookie dat inzichtelijk maakt welke door Marktplaats ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. Max 1 jaar
        Weborama AFFICHE_W, wousq, wousq_sess Cookies die inzichtelijk maken welke door Weborama ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartners afgerekend. Max 1 jaar
        DMA/Hottrafic Hotbeacon Cookie dat inzichtelijk maakt welke door DMA ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartners afgerekend. Max 1 jaar
        Google Adwords NID, HSID, SSID, APISID, SAPISID Cookie dat inzichtelijk maakt welke door Google Adwords ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. Max 1 jaar
        DBM Id Cookie dat inzichtelijk maakt welke door DBM ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. 18 maanden
        Postcodeloterij Affiliate Cookie dat inzichtelijk maakt welke door de Postcodeloterij ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. Max. 2 jaar
        Bankgiroloterij Affiliate Cookie dat inzichtelijk maakt welke door de Bankgiroloterij ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. Max. 2 jaar
        Vriendenloterij Affiliate Cookie dat inzichtelijk maakt welke door de Vriendenloterij ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. Max. 2 jaar
        Facebook Act, c_user, csm, fr, lu, s, presence, p, xs Cookies die inzichtelijk maken welke door Facebook ingezette media effectief is en door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). Max 1 jaar
        Usabilla Usabilla_live Deze cookie registreert of we u een enquête hebben getoond, zodat u die niet meerdere keren te zien krijgt. 90 dagen
        campaign_complete Usabilla controleert of deze cookie op uw apparaat bestaat. Wanneer dat het geval is wordt geen nieuwe enquête getoond. 30 dagen
        Bing MUID, MR Door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). Max. 2 jaar
        Google Doubleclick ID Door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting Max 1 jaar
        DBM Id Door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). 18 maanden
        AdLantic Online Advertising C532, uid, rh ac pcl ac, fpjsr1 Door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). Max. 1 jaar
        Twitter Guest_id Door deze cookies kunt u bij (het afnemen van) diensten van Twitter, nadat u op de websites van de Goede Doelen Loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). Max. 90 dagen
        MediaXplain FlexTrack Door deze cookie kan het surfgedrag van panelleden van SSI, Toluna en GMI-Lightspeed, die daarvoor toestemming hebben gegeven aan een of meer van deze partijen, worden gevolgd met info over IP Adres, Useragent, Reference URL, PanelID, Trackkey-ID. 1 jaar
        BankGiro Loterij BGLVip_favo_articles ,BGLVip_last_articles Functionele cookie die de laatst bekeken artikelen en de favorieten onthoudt. 6 maanden
        Mobile Professionals (geen) Cookie die analyseert welke door Mobile Professionals ingezette advertentieruimte effectief is. Op basis hiervan wordt de kwaliteit van de media-inkoop afgestemd. Sessie
        Relay42 _svlet Functionele cookie die wordt gebruikt om te bepalen of een bezoek een nieuwe sessie is Tot einde bezoek aan de site
        _svvt Functionele cookie die wordt gebruikt om te bepalen of een bezoek een nieuwe sessie is in combinatie met de naam van een eventuele impression beacon Tot einde bezoek aan de site
        _svtri Cookie die de koppeling maakt tussen het profiel (anoniem) 2 jaar
        _svtri Cookie die eventuele tracking on-site anoniem toegevoegd aan het profiel van de bezoeker 2 jaar
        _svtri Cookie die het mogelijk maakt off-site bezoekers te targetten met bijvoorbeeld een display campagne 2 jaar
        Yieldr tuuid Cookie met een unieke gebruikers-ID op basis waarvan Yieldr kan herinneren welke banners je hebt gezien en of je de websites van de Goede Doelen Loterijen hebt bezocht. Yieldr gebruikt deze gegevens alleen om voor de Goede Doelen Loterijen te bepalen wanneer en hoe vaak jou een bepaalde banner wordt getoond. 5 jaar
        uf Cookie die registeert hoeveel Yieldr banners je hebt gezien. 30 dagen
        ipcc Cookie die registreert hoe veel bezoekers op de Yieldr banners klikken. 30 dagen
        ipvc Cookie die bijhoudt welke banners je al hebt gezien om te voorkomen dat je steeds dezelfde banner ziet. 30 dagen
        synced Cookie die het mogelijk maakt om verschillende online advertentie aanbieders te gebruiken. 30 dagen
        Powerlinks pl_user_id Cookie die inzichtelijk maakt welke door Powerlinks ingezette media effectief is en door deze cookie kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de website van een van de Goede Doelen Loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). 1 jaar
        powerlinks-opt-out Cookie die registreert welke bezoekers een opt-out geven voor banners van Powerlink. 10 jaar
        powerlinks-userid Cookie dat inzichtelijk maakt welke door Powerlinks ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. 1 jaar
        PHPSESSION Cookie die bijhoudt welke banners je al hebt gezien om te voorkomen dat je steeds dezelfde banner ziet. 30 dagen
        Adform ASP ‘uid’ set by .adform.net ‘cid’ set by track.adform.net Cookie dat inzichtelijk maakt welke via Adform ingezette media effectief is en door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de Goede Doelen Loterijen te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). 60 dagen