en gezin bekijkt samen een herdenkingsmonument met namenlijsten in Nationaal Monument Kamp Vught. Op de achtergrond is prikkeldraad en bos zichtbaar, wat de historische setting van het voormalige kamp benadrukt.
Gratis

Nationaal Monument Kamp Vught

  • Voormalig SS-concentratiekamp
  • U bespaart € 12,-
  • Op max. 1 ticket per VIP-KAART
DoorlopendVught

Bezoek Nationaal Monument Kamp Vught

Ontdek de geschiedenis van Kamp Vught, het enige SS-concentratiekamp in Nederland. Hier staat u oog in oog met het verleden. Vanuit de vaste expositie kunt u het oorspronkelijke kampterrein bezoeken. Hier ziet u de kampgracht, gegraven door gevangenen, reconstructies van de wachttorens, een kampbarak en het authentieke crematorium. Ook kunt u hier het Kindergedenkteken bezoeken, dat is ontworpen ter nagedachtenis van de bijna 1300 Joodse kinderen die vanuit Kamp Vught op transport gingen naar het vernietigingskamp Sobibor.

Ontdek de geschiedenis in de vaste expositie

In de vaste expositie 'Kamp Vught: zeven seizoenen en 32.000 verhalen' doorloopt u aan de hand van veel persoonlijke verhalen en voorwerpen de geschiedenis van Kamp Vught. Verhalen over mensen met wel 36 verschillende nationaliteiten. Bij binnenkomst ziet u eerst de introductiefilm. Hierna komt u in de ruimte met uitzicht op het kampterrein. U staat hier oog in oog met het verleden. In de vaste expositie wordt het verhaal van Kamp Vught verteld aan de hand van persoonlijke voorwerpen, documenten en getuigenissen.

Uw voordelen met de VIP-KAART

Met de VIP-KAART bezoekt u, naast Nationaal Monument Kamp Vught, meer dan 180 musea in Nederland helemaal gratis. Daarnaast ontvangt u 50% korting bij theaters, bioscopen, dierenparken, kastelen en meer dagjes uit.

Plan uw bezoek

U hoeft uw bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught niet vooraf reserveren. Op vertoon van uw VIP-KAART (fysiek of in de app) is uw bezoek helemaal gratis.

Vragen? mail naar info@nmkampvught.nl

Adressen

Nationaal Monument Kamp Vught

Lunettenlaan 600

5263 NT Vught

Noord-Brabant

Routebeschrijvingwww.nmkampvught.nl

Beeld: Gezin bij kindergedenkteken, foto: Jan Willem