Ook zij steunen de VriendenLoterij PrijzenMarathon

Ook onze Ambassadeurs dragen de samenwerking tussen Spieren voor Spieren en de VriendenLoterij een warm hart toe.

Gerard Joling

Gerard Joling steunt VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Gezond zijn en blijven, plezier hebben met familie en vrienden, dat is toch het belangrijkste in het leven? Ik heb er de kracht voor om mij voor 200% in te zetten voor de VriendenLoterij PrijzenMarathon, zodat we heel veel geld inzamelen voor al die kinderen met een spierziekte. U doet toch ook mee?"

Dennis van der Geest

Dennis van der Geest steunt VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Als oud-judoka heb ik altijd kunnen vertrouwen op mijn spieren en spierkracht. Het is voor mij daarom soms moeilijk voor te stellen dat er kinderen zijn die vanwege hun spierziekte geen spierkracht hebben of dat spieren door de tijd heen steeds meer uitvallen. Ik zet mij graag samen met de VriendenLoterij in om zoveel mogelijk geld op de halen voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Het zou fantastisch zijn als we door meer behandeling en onderzoek spierziekten bij kinderen kunnen stoppen en een betere kwaliteit van leven kunnen geven waardoor ze echt kind kunnen zijn."

Lucille Werner

Lucille Werner VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Vorig jaar ontmoette ik de 6-jarige Joey. Joey had de spierziekte SMA en zat al sinds zijn 2e in een elektrische rolstoel. Hij kon veel dingen niet, maar ik was erg onder de indruk van zijn levenslust en zijn rijke fantasie. Ik mocht Joey en zijn ouders namens de VriendenLoterij een reis naar Legoland aanbieden, omdat hij zo’n fan was van Lego. Helaas heeft Joey die reis nooit kunnen maken, want een tijdje terug ontving ik het verdrietige bericht dat Joey plotseling is overleden aan SMA. Ik denk nog vaak aan zijn lach en levenslust. Ongelooflijk dat hij er niet meer is. Daarom zet ik mij in voor deze actie, zodat spierziekten bij kinderen in de toekomst gestopt kunnen worden."

Richard Krajicek

Richard Krajicek voor de VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Toen ik tijdens mijn tenniscarrière geplaagd werd door blessures heb ik gevoeld hoe erg het is als je dingen die je wilt doen niet kunt doen. Hierdoor besef ik me hoe erg het voor kinderen met een spierziekte moet zijn dat zij nooit vrijuit kunnen bewegen. En ze zien natuurlijk veel vriendjes en vriendinnetjes die dat wél kunnen. Ik steun daarom van harte de actie van de VriendenLoterij voor het Spieren voor Spieren Kindercentrum, zodat spierziekten bij kinderen zo snel mogelijk gestopt kunnen worden."

Esther Vergeer

Esther Vergeer voor de VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Ik zie, door mijn eigen Foundation, dagelijks hoe belangrijk bewegen voor kinderen met een lichamelijke beperking is. Het is gezond, maakt ze zelfredzaam en geeft zelfvertrouwen, waardoor ze positiever en sterker in de maatschappij staan. Sporten en bewegen moet toch voor ieder kind mogelijk zijn? Daarom vind ik het heel mooi dat de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren nu de krachten bundelen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Spieren voor Spieren Kindercentrum, zodat er meer onderzoek naar spierziekten komt."

Irene Moors

Irene Moors voor VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Ik ben al jaren betrokken bij het werk van veel goede doelen die zich inzetten voor kinderen met een ingrijpende ziekte. Zoals een spierziekte, waardoor kinderen geen onbevangen kind meer kunnen zijn. De verhalen van deze lieve, dappere kinderen én hun ouders raken me iedere keer weer.  Met de VriendenLoterij PrijzenMarathon kunnen we uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum realiseren. En dat is zo belangrijk voor al die kinderen met een spierziekte en hun ouders. Daar gaan we toch samen voor?"

Wolter Kroes

Wolter Kroes steunt de VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Ik hoop dat er veel mensen mee gaan spelen met de VriendenLoterij PrijzenMarathon voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Als VriendenLoterij-ambassadeur mag ik straks weer op pad om winnaars van de PrijzenMarathon te verrassen met mooie prijzen. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug kan doen voor alle deelnemers, die dankzij hun deelname uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum mogelijk maken."

VriendenLoterij Jaarverslag van 2014

Jaarverslagen

Onze jaarverslagen zijn digitaal door te bladeren. Zoom in op artikelen, bekijk filmpjes van prijswinnaars of lees meer over onze goede doelen.

Bekijk het jaarverslag van 2017