Comité van aanbeveling

Deze bekende Nederlanders in het comité van aanbeveling dragen de samenwerking tussen Spieren voor Spieren en de VriendenLoterij een warm hart toe.

Louis en Truus van Gaal

Ere-ambassadeurs Spieren voor Spieren

Ere-ambassadeurs Spieren voor Spieren

"Al sinds 2000 zijn wij betrokken bij het goede werk van Spieren voor Spieren. In die periode hebben wij veel lieve, dappere en sterke kinderen met een spierziekte ontmoet, zoals de 11-jarige Coco met SMA, type 2. Wij steunen van harte de actie van de VriendenLoterij voor het Spieren voor Spieren Kindercentrum, zodat spierziekten bij kinderen zoals Coco gestopt kunnen worden."

Dr. Ludo van der Pol

Neuroloog en hoofd Spieren voor Spieren Kindercentrum

"Wekelijks komen er kinderen met onverklaarde spierzwakte naar het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Het zou fantastisch zijn als we, dankzij de opbrengst van de PrijzenMarathon, het Spieren voor Spieren Kindercentrum kunnen uitbreiden. Met meerdere dagen waarop we kinderen kunnen zien, kunnen we straks alle kinderen binnen één dag een diagnose geven. En met meer onderzoekers is een aantal spierziekten bij kinderen op korte termijn te stoppen."

Jan van Halst

Bestuurslid Spieren voor Spieren

Bestuurslid Spieren voor Spieren

"Als profvoetballer was ik heel bewust bezig met mijn lichaam. Je doet er alles aan om in goede conditie te blijven. Dit geldt ook voor kinderen met een spierziekte. Zij bedrijven iedere dag topsport aangezien hun spieren hen in de steek laten. Maar voor hen is er geen podium. Ik hoop dat Spieren voor Spieren en de VriendenLoterij met deze actie veel geld ophalen voor behandeling en onderzoek naar spierziekten bij kinderen."

Humberto Tan

Televisiepresentator

Televisiepresentator

"Je gunt iedere ouder en ieder kind dat als er iets mis is met hun gezondheid, zij snel een diagnose en de beste behandeling krijgen. Ik vind het daarom heel mooi dat de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren nu de krachten bundelen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Spieren voor Spieren Kindercentrum."

Dione de Graaff

Sportpresentatrice

Dione de Graaff voor de VriendenLoterij PrijzenMarathon

"Als presentator en journalist bij de NOS zie ik wekelijks sporters die dankzij hun spierkracht fantastische prestaties leveren. Zij kunnen vaak blindelings vertrouwen op hun eigen lichaam. Voor kinderen met een spierziekte is het iedere dag spannend hoe hun lichaam zal functioneren. Ik steun daarom van harte de actie van de VriendenLoterij voor het Spieren voor Spieren Kindercentrum, zodat kinderen met een spierziekte niet meer jaren op hulp hoeven te wachten, maar binnen één dag een diagnose en behandelplan krijgen."

Nadine Boersen

Topsportster

"Ik vind het super goed dat Spieren voor Spieren en de VriendenLoterij geld gaan ophalen voor het Spieren voor Spieren Kindercentrum. Als sporter kan ik mijn gezonde spieren inzetten voor zieke spieren en dat doe ik heel graag."

VriendenLoterij Jaarverslag van 2014

Jaarverslagen

Onze jaarverslagen zijn digitaal door te bladeren. Zoom in op artikelen, bekijk filmpjes van prijswinnaars of lees meer over onze goede doelen.

Bekijk het jaarverslag van 2017