€ 18,- GRATIS

Amsterdam
Doorlopend
Museum
U bespaart  € 18,- per ticket
Op max.  1 ticket per VIP-KAART
Let op reserveer online een tijdslot
  reserveer alleen een tijdslot wanneer u zeker bent van uw bezoek
  alleen geldig op vertoon van uw tijdslot en VIP-KAART

Let op! Voor een bezoek aan deze locatie heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. Houd u tijdens uw bezoek aan de RIVM-richtlijnen

Lees hier meer over het coronatoegangsbewijs.  

Hermitage

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische Sint Petersburg. De historische banden tussen beide steden vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum.

Romanovs in de ban van de Ridders

7 november 2020 t/m 9 januari 2022

Vanuit de wereldberoemde middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St,-Peterburgs presenteert de Hermitage een verrassend verhaal met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. Een fascinatie van velen in negentiende-eeuws Europa, en de tsaren deden volop mee. Tsaar Alexander III wist in 1885 een fameuze kunstcollectie met talloze middeleeuwse objecten op te kopen, vlak voordat die zou worden geveild in Parijs. Een schok ging door de Franse kunstwereld! Nicolaas I, de ‘ridder-tsaar’, stichtte een Arsenaal met bijzondere, koninklijke harnassen en oude wapens. Voor het eerst komen hoogtepunten uit die collecties naar Nederland. Zoals het fenomenale drieluik Aanbidding der Wijzen van Hugo van der Goes en een heuse Tuin der Lusten van een navolger van Jeroen Bosch. Een echte eyeopener is een schitterend, vijf eeuwen jaar oud exemplaar van de Roman de la Rose, de spraakmakende, erotisch geladen middeleeuwse bestseller. En, voor de avontuurlijke ridder of romantische jonkvrouw in jezelf: een spectaculaire toernooi-opstelling met prachtige harnassen – waaronder één van keizer Karel V!