Juist nu is dat steuntje in de rug zo belangrijk.

Enkele voorbeelden van initiatieven die mede dankzij de trouwe steun van de deelnemers van de VriendenLoterij in deze lastige tijd mogelijk gemaakt worden:

  • Het Nationaal Ouderenfonds is gestart met de helpdesk ‘welkom online’ omdat juist nu online contact extra belangrijk is voor ouderen. Zij worden geholpen met online videobellen, social media en kunnen vragen stellen om zo het contact met familie en vrienden te blijven houden.
  • HandicapNL stuurt kaartjes naar mensen met een handicap, voor wie de wereld door het coronavirus nóg kleiner wordt en de eenzaamheid groter.'
  • Het Longfonds zet de noodzakelijke informatie voor mensen met een longziekte op een rijtje, en is daarnaast bezig met een plan voor de mensen die corona hebben gehad en daarvan longschade hebben opgelopen. Het Longfonds bereidt zich momenteel voor op een nieuwe groep patiënten door het coronavirus. Hoewel de piek van het aantal besmettingen nog moet komen, is nu al duidelijk dat een deel van de coronapatiënten blijvende longschade aan het virus overhoudt.

Speel de 1e maand gratis mee en steun deze initiatieven