Goed Geld Gala 2022: € 134 miljoen voor cultuur en welzijn in Nederland!

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. We schenken dit jaar een bedrag van € 134 miljoen aan organisaties op het gebied van cultuur, behoud van cultureel erfgoed en welzijn. Dankzij de loterijdeelnemers gaat van ieder lot tenminste 40% van de inleg naar de goede doelen en culturele partners.

De hele opbrengst over 2021 werd eerder dit jaar al aan de partners geschonken, maar tijdens het traditionele Goed Geld Gala konden wij nog eens drie organisaties verrassen met een schenking. Benieuwd naar alle toekenningen?

Bekijk alle toekenningen (PDF)

VluchtelingenWerk Nederland 

Hoera, een schenking van € 1,25 miljoen voor VluchtelingenWerk én Nederlandse musea! Met deze gift zijn alle vluchtelingen in Nederland uitgenodigd om een bezoek te brengen aan één of meer culturele hoogtepunten van ons land. Een mooie manier om kennis te maken met de geschiedenis en alles waar Nederland voor staat. Yuliia, uit Oekraïne: “Ik ben heel blij met dit initiatief. Naar het museum gaan is iets wat we thuis vaak deden en dat vind ik heel waardevol. Nu we hier wonen, kunnen we zo Nederland nog beter leren kennen en daar zie ik naar uit!”

kader VluchtelingenWerk.png
hermitage kader.png

Hermitage Amsterdam

Directeur Annabelle Birnie werd tijdens het traditionele VriendenLoterij Goed Geld Gala verrast met een bijdrage van € 569.050,- De tuin van het museum wordt dankzij deze gift drie jaar lang gedurende de winter omgetoverd tot een bruisende culturele ontmoetingsplek voor jong en oud. 

Meer over Hermitage Amsterdam

Johan Cruyff Foundation

Goed nieuws voor Johan Cruyff Foundation! Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation, is tijdens het Goed Geld Gala 2022 op feestelijke wijze verrast met een schenking van € 250.000,- van de VriendenLoterij. Een bekroning op het werk van deze organisatie die zich al 25 jaar met hart en ziel inzet om duizenden kinderen over de hele wereld een veilige plek te bieden om te sporten en plezier te beleven.

Meer over Johan Cruyff Foundation

johan cruyff foundation ggg 2022.png
kader chantal.jpg

Toespraak Sigrid van Aken

In het Kunstmuseum Den Haag sprak Sigrid van Aken, directievoorzitter VriendenLoterij, tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij de ruim 400 aanwezige vertegenwoordigers van cultuur, welzijn en sport toe. Celliste Amber Docters van Leeuwen verzorgde het muzikale intermezzo en ambassadeur Chantal Janzen ging in gesprek met staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu. 

Bekijk hieronder de video.