Oude Kerk

De Oude Kerk, bijzonder gelegen op de Wallen in Amsterdam, is een kerk, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst én een museum in één. Om de geschiedenis van de kerk en de stad te vertellen, betrok de Oude Kerk de afgelopen jaren al verschillende zijruimtes van het gebouw in het verhaal van het museum.  

Als sluitstuk opent de Oude Kerk dit jaar de drie laatste zijruimtes, die tot dusver gesloten waren voor het publiek. In deze ruimtes, waaronder de Spiegelzaal waar Rembrandt van Rijn en zijn geliefde Saskia in ondertrouw gingen, kunnen bezoekers voortaan het bouwarchief van de kerk inzien en genieten van tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars. Bovendien maakt de hoogste toren van de Amsterdamse binnenstad straks voor het eerst deel uit van de bezoekerservaring van de Oude Kerk. Het hoogste punt is bereikbaar via een steile wenteltrap, die voert langs orgel, klokkenspel en carillon. Daarmee is de vernieuwde Oude Kerk straks helemaal klaar voor de toekomst.

Met de bijdrage van de VriendenLoterij is de financiering van de Oude Kerk rond en is het vernieuwde museum binnenkort een feit.

Oude Kerk, Amsterdam
Eenmalige bijdage 2020
€ 200.000,-